Najbolji kućni ljubimci za djecu

Mali psić
No što ako vaše dijete želi imati kućnog ljubimca? Smatrate da je premlado da se nosi sa odgajanjem i brigom o živom biću? Pa dobra vijest je da su neki kućni ljubimci danas pogodni i za manju djecu. Osim društva i igre, ljubimci također mogu pomoći vašem djetetu da razvije vrline poput odgovornosti i brižnosti.

Prilikom odabira ljubimca za svoje dijete, uzmite u obzir karakteristike kako bi se uklopile s karakteristikama i ponašanjem vašeg djeteta. Mi svakako uvijek preporučujemo uzimanje kućnih ljubimaca iz raznih azila (azil za pse, mačke...) ako je to moguće.

Evo nekih vrsta kućnih ljubimaca koje će vaše dijete rado imati:

1. Psi
Za pretjerano aktivnu djecu, psi su dobra preporuka za kućnog ljubimca. Igra, trčanje ili jednostavna šetnja po parku samo su neke od aktivnosti u kojima mogu uživati i psi i djeca.

2. Mačke
Ovi kućni ljubimci su dobri i pogodni za djecu koje više vole boraviti kod kuće. Nisu toliko aktivne kao psi i o njima se jednostavno brinuti.

3. Ptice

Ova vrsta kućnih ljubimaca ne zahtijeva puno prostora i lako se može smjestiti u kavez. Pogodne su za djecu koja također vole unutarnje aktivnosti. Mogu se igrati s pticom u kavezu ili razgovarati s njom. Ptice je također lako hraniti, međutim, čišćenje njihova kaveza može biti odgovornost za vas kao roditelja.

4. Ribe
Zlatne ribice su vrlo česta vrsta kućnih ljubimaca za djecu. One zahtijevaju samo malo prostora za mali akvarij, a lako ih je hraniti i brinuti se o njima.

5. Hrčci ili zamorci
Ove mala i slatka stvorenja drže se u kavezu, jednostavno ih je hraniti i obično neće izlaziti van. No, koliko god je moguće izbjegavajte dozvoljavanje djeci da ih dodiruju, zbog toga što ponekad nemaju osjećaja o jačini stiska, ali i zato što ove životinjice mogu ugristi.

6. Poni
Oni su ipak za malo stariju djecu, te naravno, ako imate mogućnosti i uvjete za njih. Djeca koja vole boravak vani, s njima će zasigurno uživati.

7. Kornjača
Još jedan ljubimac za kojeg se lako brinuti, lako ga je hraniti i ne zahtjeva izlazak van. Također ne zauzima puno prostora.

Odlučite li se za ljubimca za vaše dijete zasigurno ćete ga usrećiti, no kako god, budite sigurni da poduzmete određene mjere. Nadgledajte vaše dijete kada je sa kućnim ljubimcem i ne dozvolite da životinje odlutaju ili da ih se zapusti.

Izvor: Dobrevijesti.info