FOTO  Mostar: Pomozite nam da pomognemo Minoresu i onima kojima je to potrebno

Minores, Advent u Mostaru

Na plesnoj reviji će nastupiti plesači mostarski plesnih klubova B-Dance, ProDance, Mo Stars, Flash, Zrinjski i Erigo.


Inače, udruga koja skrbi o beskućnicima i socijalno ugroženim obiteljima grada Mostara, nastala je 2013. godine. Nakon što je u okviru Susreta za mlade u Franjevačkoj crkvi prikazan kratak film o beskućništvu, skupina mladih ljudi zapitala se ima li toga u našem gradu.

''Danas Minores skrbi o otprilike deset beskućnika, te približno trideset socijalno ugroženih obitelji. Beskućnicima se dva puta tjedno nosi topli obrok, peciva, obuća, odjeća, higijena - ukratko sve ono što život na ulici može učiniti podnošljivijim. Socijalno ugrožene obitelji jedan put mjesečno primaju paket s prehrambenim i higijenskim proizvodima, te sve ostalo što eventualno zatraže ili što bi im moglo pomoći,, rekli su iz Minoresa navodeći kako je njihov krajnji cilj otvaranje Centra za resocijalizaciju i pomoć beskućnicima i mladima, s ciljem pružanja bolje perspektive i mogućnosti za reorganizacijom života mladih i beskućnika.

''Na taj način bi se svim štićenicima Minoresa pružila dugoročna i iscrpnija pomoć. Pozivamo sve ljude dobre volje da danas i inače svojim donacijama u vidu trajnih prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština pomognu djelovanju udruge Minores'', pozvali su iz Minoresa.

Udruga građana Advent poziva sve građane koji mogu i žele, da danas dođu u što većem broju, te podrže mostarske plesače koji plešu za potrebite građane, te podrže rad Minoresa.


''Svi građani tijekom cijelog dana mogu donositi hranu na prostor Adventa u Mostaru, a hrana i potrepštine će večeras nakon plesne revije u 19 sati biti predana Minoresu. Svaka pomoć je dobro došla, jer naše malo nekome zaista znači puno!'', poručili su iz Udruge Advent, dodajući kako su ovu lijepu priču Adventa u Mostaru htjeli završiti onim što je doista važno i što je zapravo svrha cijelog ovog razdoblja, pomoći drugima.