Mama upozorava nakon tragedije: Nikada ne ostavljaj bebu s bočicom bez nadzora!

tragedija, nadzor, dijete, gušenje, bočica mlijeka

Masters je patila je od teških bolova u leđima, pa je preko noći ostavila Alexa njegovoj kumi, Claire Sawyer. Prema BBC-u, kada je mama ispitivala Sawyer o smrti svoje bebe, kuma je rekla da je zaspala nakon što mu je dala bocu mlijeka na sofi. No na saslušanju, Sawyer je rekla da je Alexa ostavila u autosjedalici dok je pio mlijeko iz boce i pokrila ga je dekicom. Kada se probudila nakon 30 minuta, otkrila je da se beba nagnula preko sjedala, da ne diše, i ima dekicu preko lica.

Beba Alex je umro nakon što je odveden u bolnicu okruga Lincoln u Engleskoj. Obdukcijski pregled pokazao je da je Alexu mlijeko dospjelo u pluća.

"Bio je moj svijet. Uvijek je bio sretan i nasmijan. Pretvorio me u sasvim drugu osobu", rekla je mama.

"Nikad, nikada, nikada, ne ostavljajte bočicu bez kontrole pod bilo kakvim okolnostima. Ljudi mogu izgubiti koncentraciju."

Do gušenja može doći kada beba zaspi prije nego što popije bočicu. To je zato što umjesto da proguta, beba može udahnuti tekućinu, što znači da se spušta u pogrešnu cijev. Američka akademija za pedijatriju kaže da roditelji nikada ne bi trebali davati bocu i ostaviti dijete da hrani samo: "Ne samo da ćeš propustiti priliku da se povežeš s njom dok se hrani, nego postoji i opasnost da će se ona ugušiti ili će boca iskočiti. Podupiranje bočice također povećava rizik od upale uha. Ne preporučujemo uređaje za držanje bočice u ustima djeteta - mogli bi biti opasni".

Izvor: vecernji.hr