Igor Budan: Aron nam je ispunio san da imamo troje djece

Opet sam proživio jedan od najljepših osjećaja - dolazak djeteta na svijet! - uzbuđeno nam je rekao Igor Budan, bivši hrvatski nogometni reprezentativac. Prije dva tjedna on i supruga Đina postali su u Italiji roditelji sina Arona, a Igor je, kao i pri rođenju svakog od svoje djece, bio na porođaju.

Vječita praznina

- Ne doživljavam porođaj kao muškarci koji kažu: "Bolje je biti žena i ne proći ono što na porođaju mora proći muškarac". Ženi je jako bitno da je muškarac u takvim trenucima uz nju i ja sam u tome već zbilja iskusan partner. Porođaji moje djece su mi najljepše životno iskustvo - kazao je presretni Igor i nastavlja:

- Sve je prošlo u najboljem redu. Đina i Aron su kod kuće i sjajno su.

Dolazak djeteta uvijek je najljepša vijest, a u slučaju Igora i Đine tim ljepša sjetimo li se tragedije koju su lani proživjeli. Naime, od posljedica meningokokne sepse na Odjelu intenzivne njege Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka preminula je njihova dvogodišnja kći Amber. Aronovo rođenje za ovu je obitelj blagoslov, ali i znak da su hrabro krenuli dalje.

- Naša je najveća snaga u tome što smo tragediju prihvatili svjesno, kao dio života. Praznina u nama ostat će zauvijek, ma koliko još djece imali, nikad više nećemo biti savršeni. S druge strane, to bolno iskustvo možemo dijeliti s drugima i svima pokazati da bez obzira na nedaće treba podići glavu.

Gubitak djeteta ne može se preboljeti pa i sada kažem da imamo troje djece. O želji da povećamo obitelj Đina i ja razgovarali smo i dan prije nego što je Amber umrla. S Aronom smo nastavili živjeti zbog starije kćeri Viktorije i zbog nas - kaže Igor koji namjerava u spomen na Amber posvetiti se humanitarnom radu.

Pomoć s Kantride

- Prije nisam imao snage, ali sada želim pomoći. Poslije 20-ak godina karijere prestao sam igrati i postao team menadžer u Palermu, a sada mi je san spojiti Italiju i Hrvatsku utakmicom ili turnirom na Kantridi i od ulaznica pomoći ili bolnici na Kantridi ili nekome kome će u tom trenutku trebati pomoć - rekao je rođeni Riječanin.

Bratu se posebno razveselila sestrica Viktorija.

- Naša se petogodišnja kći Viktorija nakon tragedije koja nam se lani dogodila sada malo opustila. Naučila je da je sama i malo smo je razmazili tako da se sada opet mora naviknuti na to da nije jedina i da se sve ne vrti oko nje. Ali presretna je. Stalno poljupcima budi bracu, mazi ga, brine se o njemu i doživljava ga kao lutku s kojom se želi igrati - kazao je ponosni tata Igor.

vecernji.hr