FOTO  Dobri roditelji griješe

roditelji griješe
Tijekom 2 sata rada roditelji su saznali praktične savjete i trikove kako bolje razgovarati i unaprijediti komunikaciju s djecom. Paralelno s radionicom za roditelje održana je i igraonica za predškolce i radionica za školarce koji su uživali u razvojno - poticajnim igricama koje su za mališane pripremile psihologinje Centra za psihološku podršku Sensus iz Mostara.

„Na radionici smo se bavili principima zdrave komunikacije s djecom koja će zbog takvog pristupa biti zadovoljna, srećna i spremno uspostavljati zdrave odnose s drugima, kazala je Maida Bešo, psihologinja i osnivačica Centra za psihološku podršku Sensus iz Mostara i uvodničarka na radionici za roditelje. Kao roditelji važno je da imamo pozitivan odnos prema roditeljstvu i ulozi roditelja i moramo biti spremni da učimo. Dobri roditelji griješe i to moramo znati u svakom trenutku dok odgajamo djecu, dodala je Bešo.

„Pohvale i kritike su dvije osnovne poruke koje roditelji šalju djeci. Cilj obje vrste poruka je socijalizirati dijete, ukazati mu na poželjna i nepoželjna ponašanja i spremiti ga za uspješan samostalan život. U odgoju djece važno je da ih hvalimo kao osobe, hvalimo njihove ponašanje i kada je to potrebno kritikujemo njihove postupke. Kritike koje upućujemo djeci trebaju biti konstruktivne na način da pomognemo djetetu da nešto popravi", kazala je Arnela Memić, psihologinja u Centru Sensus.

BUDI TU zajednica prvi rođendan proslavlja sa sjajnim rezultatima. U posljednjih godinu dana organizirali smo 6 radionica za roditelje na kojima je učešće uzelo 200+ roditelja. 10 stručnjaka praktičara iz različitih područja odgovorilo je na preko 200 upita od strane roditelja. Organizirali smo 3 humanitarne akcije „Razmjena igračaka + humanitarno darivanje" na kojima smo prikupili preko 1000 igračaka koje smo proslijedili u 9 domova za djecu bez roditeljskog staranja i djecu s posebnim potrebama.

Ovim putem najavljujemo našu narednu aktivnost „Razmjena igračaka + humanitarno darivanje" koja će se održati u subotu 16.12.2017. u periodu od 11 do 13 sati u prostorijama Zimskog grada u Mostaru.