10 stvarnih razlika između prve i druge trudnoće

trudnoća

Pritom ne mislimo samo na sam razvoj trudnoće, nego i na majčin doživljaj. Zato se jedna mama dosjetila napisati simpatičan popis od deset stvari koje su se promijenile u tim razdobljima.

1. U prvoj trudnoći točno znaš u kojem se tjednu nalaziš i u svakom trenutku znaš na koje voće liči tvoja nerođena beba. U drugoj se pitaš u kojem si uopće tromjesečju.

2. Tijekom prve trudnoće izbjegavaš alkohol, kofein i sve druge sastojke koji se za trudnice ne preporučaju. U drugoj jedva čekaš dupli espresso. Nakon što si popila aspirin i spavala u kadi punoj tople vode.

3. Prva trudnoća: "Divno! Počinje mi se vidjeti trbuščić!" Druga trudnoća: "Ajoj. Počinje mi se vidjeti trbuh. A tek sam u prvom tjednu."

4. Prije spavanja tijekom prve trudnoće puštaš nježnu klasičnu glazbu u nadi da ćeš roditi poliglota genijalca čiji je IQ barem 150. Tijekom druge želiš samo otići spavati jer te prvo dijete već dovoljno izmorilo. Osim toga, nema ništa loše u prosječnoj inteligenciji

5. U prvoj trudnoći osjećaj bebine pokrete oko 20. tjedna. U drugoj ih počinješ osjećati oko 12. tjedna. Znaš li zašto? Tvoji mišići tijekom druge trudnoće nisu toliko čvrsti pa ih možeš lakše osjetiti. Divno, zar ne? |

6. Prva trudnoća: Ti: "Znate što? Trudna sam!" Obitelj i prijatelji: "Super! To je najbolja vijest ikada!" Druga trudnoća: Ti: "Znate što? Trudna sam!" Obitelj i prijatelji: "Oh. Jeste to planirali?"

7. U prvoj trudnoći kupuješ hrpu trudničke odjeće kako bi istaknula svoj obli trbuščić. U drugoj živiš u trenirci.

8. Za vrijeme prve trudnoće nadmašiš samu sebe u namještanju sobe za bebe. Svaki je detalj pomno usklađen i svaki kutak odiše skladom i harmonijom. U drugoj trudnoći: "Kamo ćemo s bebom? Onaj kut mogao bi poslužiti."

9. Prva trudnoća: Svakodnevno se mažeš kakaovim maslacem kako bi izbjegla strije. U drugoj trudnoći se samo želiš što prije obući kako ne bi gledala strije od prve trudnoće.

10. Prva trudnoća: Za bebu si pripremila predivno i zabavno darivanje sa svojim prijateljicama. Druga trudnoća: Sretna si ako se uopće stigneš čuti s prijateljicama, piše Candy Kirby za The Mom Beat.

Izvor: vecernji.hr