Niskim muškarcima neće se svidjeti ovo istraživanje

Niskim muškarcima neće se svidjeti ovo istraživanje

Istraživači iz Centra za kontrolu bolesti u Atlanti u svoje su istraživanje uključili 600 muškaraca u dobi od 18 do 50 godina, a postavljali su im pitanja o njihovoj percepciji muškog spola, slici koju su stvorili o sebi, korištenju droga, nasilju i kriminalu.

Pokazalo se da su muškarci koji se ne osjećaju muževno skloniji tome da počine neka nasilna ili kaznena djela, piše Higher Perspective.

Prema studiji, muškarci koji su se smatrali manje muževnima, što se naziva i "muškim diskrepancijski stresom", bili su skoro tri puta skloniji počinjenju nasilnih napada oružjem ili napadima koji rezultiraju ozljedama.

Prije nekoliko godina, tim istraživača sa sveučilišta Oxford tvrdio je da je "sindrom niskog muškarca" stvaran. Prema njihovom izvještaju, manjak centimetara u visini može povećati osjećaj ranjivosti i razinu paranoje, a sindrom su nazvali i "Napoleonovim kompleksom". Kako je moderno društvo prilično površno te je postavilo standarde "savršenog tijela" za oba spola, visina je mnogim muškarcima tabu tema.

Naravno, moguće je da su ove studije uključivale premalene testne skupine te da ne opisuju točno nečije osobine na temelju visine.

Izvor: index.hr