Nakon 20 godina otkrivena strogo čuvana tajna Dina Rađe

Dino Rađa
Danas 21-godišnji student Josip Silović rodio se 1993. godine i to samo pet dana nakon što je njegov otac poginuo u ratu.

Tužnu priču je Rađa zajedno sa svojim suigračima iz reprezentacije doznao u Wroclavu od liječnika Jaroslava Soudila. Par dana nakon toga je poginuo Dražen Petrović, a Rađa nakon tragedije koja je pogodila sportski svijet nije zaboravio na obećanje koje je dao sam sebi - da će preuzeti brigu o malom Josipu te da će ga stipendirati.

"Pomagao sam ditetu bez oca da izraste u dobroga mladića, to je sve. Zašto o tome pričat'? To je moja osobna stvar i za to nitko ne treba znati. Nikad nije problem pomoći. Ali me užasno živciraju oni koji stalno žicaju. Onda im ti daš novac, a uopće ne znaš da je i stigao onome kome je potreban. Za Josipa sam bio siguran i to je to", ispričao je Rađa za Jutarnji list, dok je zauvijek zahvalan Josip dodao:

"Nije to nikad bilo pitanje novca. Puno više od toga je kad vas takva veličina kao što je Dino Rađa nazove pa pita: 'Kako si?' Pa kad vas pozove na ljetovanje, pa od njega tražite autograme za svoje prijatelje. A onda vam se javi na fejs i napiše da je vidio da sam bio u noćnom izlasku i da sljedeći put budem malo oprezniji. Na takvim stvarima ne znaš ni kako zahvaliti. On mi je više od starijeg brata", kaže Josip.

Sportski.net|Jutarnji list