Najbolji recepti s lubenicom

lubenica

Pri kupnji obavezno provjerite je li tamno zelene boje jer je to prvi znak da je zrela. Trebala bi biti teška, zbog postotka vode u sastavu, a kora mora biti čvrsta i bez puno posjekotina. Kad odaberete lubenicu koja zadovoljava sve ove kriterije, kucnite po njoj. Ako čujete dubok ton, gotovo je sigurno da ste dobro odabrali! Vjerujemo da se počastite lubenicom barem jednom tjedno.

Teško da vam ovo hranjivo voće može dosaditi, ali u slučaju da ipak volite gastro eksperimente - obavezno pogledajte naše recepte. Počnite sa sladoledom od lubenice i mente, za koji trebate samo strpljenje za vađenje koštica i blender.

Drugi recept kojeg ne smijete zaobići je sicilijanski crveni puding koji se servira s pistacijom i čokoladom.

Sljedeća je na redu neobična kombinacija lubenice s đumbirom, mentom i kokosovim mlijekom, a svi ovi sastojci čine najljepšu ljetnu juhu koju možete napraviti. Nezaobilazna je i slatko-slana kombinacija s fetom i kupinama, malinama i borovnicama.Nakon ove juhe i salate, pravi ljubitelj lubenica sigurno će posegnuti i za koktelom od šampanjca i lubenice ili pak nešto opuštenijim crvenim jello shotsima.

Izvor: vecernji.hr