VIDEO  Totalna katastrofa: voditeljica proglasila krivu pobjednicu australskog Top Modela

...pobjednicom šeste sezone showa emitiranog na Fox TV-u.

Još uvijek nitko nije sumnjao kakva će neugodna situacija i preokret tek uslijediti, piše Jutarnji list.

Nekoliko minuta kasnije, dok je Martinovich skakala uokolo od sreće i zahvaljivala prijateljima i obitelji na podršci, voditeljica je shvatila kakvu je grešku učinila.

Očito smetena neugodnom situacijom, ispričala se Kelsey i na zaprepaštenje svih proglasila 18-godišnju Amandu Ware za pobjednicu.

- O Bože, ne znam što da kažem - progovorila je Sarah pred 2000 gledatelja u Sydneyu.

- Nije mi baš dobro, tako mi je žao, Bože, ne znam što da kažem. Ovo je katastrofa, žao mi je. Pobjednica je Amanda - voditeljica se nastavila ispričavati zatečenim natjecateljicama i ništa manje iznenađenim gledateljima.

Kako se kasnije saznalo, Sarah Murdoch, inače supruga sina medijskog magnata Ruperta Murdocha, u slušalicu je krivo obavještena, te joj je umjesto pobjednice rečeno ime pratilje.

Martinovich je, iako je već svima zahvalila kao top-model, pokazala da zna podnijeti poraz, zagrlila je "novu" pobjednicu Amandu i prihvatila Sarinu ispriku.

Pobjednica showa za nagradu dobiva snimanje za naslovnicu časopisa Harpers Bazaar, manekenski ugovor, 25 tisuća dolara od Levi'sa, automobil, 20 tisuća dolara gotovine te put za New York.

TV kuća Fox odlučila je, kao znak dobre volje za učinjeni propust, pratilju Martinovich također nagraditi s 20 tisuća dolara i putovanjem u New York.

Sydney Morning Herald nazvao je cijeli događaj - potpunom katastrofom.