Sve je u torbi

Svaki tjedan dana izlazi nova torba, a svaki dan nove cipele i oboje postaju must have. Čega? Dana? Tjedna? Ili sata? Možda bi bilo dobro, pa shvatimo da dizajneri poznate zvijezde koriste umjesto billboarda i da svaki fotografski škljoc dotičnu torbu čini traženijom. Zvijezda je mnogo, torbi i cipela još i više, stoga razmislite koja biste slavna osoba najrađe bili, prije nego što provučete svoju kreditnu karticu, jer biste u drugom slučaju mogli ubrzo bankrotirati.

Visokim ženama, poput Elle Macpherson, pristaju velike torbe, tipa Birkin, tote i hobo.


Birkin

 
Hermes Birkin
Tote je uobičajeni naziv za četvrtastu torbu koja se nosi u ruci namijenjena je nošenju knjiga ili drugih stvari, ali takva veća inačica poznatija je kao shopping bag.


DKNY

Hobo
, nekako mi se čini da je već općeprihvaćena,  zaobljena torba koja se nosi na ramenu (Gucci, Dior i mnogi drugi).


Bottega Veneta                                      Hobo               

Sitnijim ženama više će odgovarati manja torbica najpraktičnija je ona poznata pod imenom 'saddle bag'. (teško je opisati neke poznate torbe, ali čim uguglate ta imena sve će vam biti jasno op.a.) No, sve ove torbe poznate po svojim oblicima ili dizajnerskim kućama postoje kao dobre kopije kod manje skupih proizvođača, a ipak uz zavidnu kvalitetu kao npr. Furla, ali i kod mnogih drugih i puno jeftinijih.


Dior

Pronaći odgovarajuću torbu nije lako, jer bitno je naći onu koja po svemu odgovara vašem obliku tijela, vašoj silueti. Prava torba treba imati dobar dizajn, dobru strukturu, definiran oblik koji može naglasiti boju, zanimljivu površinu i dobro pozicionirane čvrste ili metalne dijelove (ako ih uopće ima) i sve bi to trebalo biti proporcionalno s osobom koja torbu nosi.


Jimmy Choo

Ništa lakše, zar ne??
U 'Torbaland-u' svi oni ukrasi, zipovi, džepovi, privjesci, perlice, kukice, mašnice i ostalo služe najčešće tome da prikriju nedostatke poput lošeg dizajna. Dakle, takve torbe nisu osmišljene da traju dugo, stoga razmislite, želite li takvu torbu?? Naime, takve torbe treba nositi vikendom ili za praznike, jer definitivno nisu za svakodnevni odlazak u ured.


Furla

Ako jedva suzdržavate suze zbog cijene kad investirate u dobru dnevnu torbu, tada bolje tražite crnu ili smeđu. One su modno trajnije i praktičnije. No, ako ste spremni za više, tada predlažem da pokušate s golublje sivom i sivosmeđom nijansom, ili da možda razmislite o nekoj egzotičnoj koži (pravoj ili lažnoj) ili o lak koži.


Yves Saint Laurent

Kad želite torbu koja može izdržati vaš uredski look, ali i afterwork party tada savjetujem clutch torbu, bilo u obliku pisma ili na mali tanki remenčić.


Anya Hindmarch

One pak koje ste morali kupiti jer niste se mogli oduprijeti tom ludom životinjskom printu ili nekoj ludoj vrsti životinjske dlake dokaz su vaše osobnosti, ekscentričnosti i jedino što trebate paziti je da će ukrašena torba onaj dio tijela na kojem 'sjedi' učiniti većim ili širim, dakle, oprez, jer ma koliko vremena utrošli na pažljivo odijevanje, sve vam može uništiti lijepa, ali loše pozicionirana torba.


Lancel

S povjerenjem,
Andreja Horvatić
Image consulting specijalist

www.profashion.com.hr