Povratak retro stila: 70-e se vraćaju na velika vrata i uskoro će preplaviti gradske ulice

ženska moda, moda i ljepota
Moda 70-ih uistinu je bila šarolika. Na prvi spomen 70-ih većina zamišlja hipijevski stil, maksi haljine, šarene veste, trapezice, platforme i odijela od samta. Ako ste imalo nostalgični za ovim razdobljem, veselit će vas vijest da se 70-e vraćaju na modnu scenu na velika vrata

Bilo je to vrijeme potpune bezbrižnosti, kreativnosti i inovativnog stila, zbog čega se modni dizajneri u svom stvaranju uvijek iznova vraćaju na ovo razdoblje, koketirajući s tadašnjim trendovima. No ovaj put otišli su korak dalje. Gledajući prošlogodišnji tjedan mode, na kojem su dizajneri predstavili svoje kolekcije za jesen/zimu 2019., osjećali smo se kao da smo doživjeli déjà vu.

Ove će jeseni sve biti u znaku 70-ih, što se može vidjeti i prema odijevanju trendseterica koje su skinny traperice uvelike zamijenile trapezicama, velike sunčane naočale lenonicama, a špic štikle platformama.

Zavirite li u trgovine, primijetit ćete da police i vješalice vrve komadima inspiriranima 70-im godinama prošlog stoljeća. Sve je prepuno komada koji su obilježili modu 70-ih.

1. Haljina na preklop

Haljine na preklop imale su svoj veliki trenutak 70-ih, a zahvaljujući svom laskavom kroju koji pristaje svim tjelesnim građama ovaj model ostao je popularan do danas. Diane von Furstenberg tada je predstavila prvu haljinu na preklop koja je doživjela pravi bum na modnoj sceni, a sve više njih možete pronaći i u aktualnim jesenskim kolekcijama.

ženska moda,moda i ljepota

2. Metalik prsluk

Bluza, vesta, prsluk i traperice bili su idealna kombinacija 70-ih, bez obzira jeste li muškarac ili žena. Dugo je vremena ovaj odjevni komad bio zaboravljen u ženskom ormaru ili pak zamijenjen nešto ženstvenijim, dužim verzijama, a sada se vraća u središte modne igre.

ženska moda,moda i ljepota

3. Šareni kombinezon

Ako ste mislili da će jesen proći bez kombinezona, onda se gadno varate. Sjećate li se pripijenih kombinezona koji su nekad bili pravi hit? U tjednima koji dolaze viđat ćemo ih sve češće na gradskim ulicama.

ženska moda,moda i ljepota

4. Platforme

Ako u svom ormaru već imate ovakav kombinezon i pitate se s kojim cipelama ga uskladiti, odgovor na vaše pitanje su cool platforme, poput ovih metalik sandala s potpisom brenda Aquazzura.

ženska moda,moda i ljepota

5. Halter neck top

Ako volite izlaziti na večere ili u klubove, onda u svom ormaru ove jeseni morate imati statement top s takozvanim halter neck ovratnikom, koji se ističe efektnim printom ili materijalom.

ženska moda,moda i ljepota

6. Duboke trapezice

Trapez kroj jedan je od ključnih komada 70-ih koji je ponovno zavladao prije 15-ak godina, a sada se čini da će opet bacitiskinny traperice u sjenu. Ove sezone odaberite idealne trapezice koje, ovisno o drugim odjevnim komadima i modnim dodacima, možete podjednako dobro isfurati u elegantnim, poslovnim i ležernim prilikama.

ženska moda,moda i ljepota