FOTO  Počeo 33. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO

nivea

..., za svoje posjetioce otvorila je vrata Doma oružanih snaga u Sarajevu. Prva večer ovog događaja protekla je u potrazi za mjestom, obzirom da je sala bila zaista premala da primi sve one koji su sa nestrpljenjem iščekivali jedini tjedan mode u BiIH.

Najuspješnija bh. modna kreatorica Emina Husedžinović svojom novom kolekcijom "All you need is love" otvorila je zvanično 33. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO dokazavši još jednom da je - neprevaziđena. Prikazala je zaokruženu priču boja, toplih materijala i krojeva koji su bilo u uskom bilio u širokom izdanju isticali samo najbolje strane ženskog tijela i pratili besprijekornu modnu priču. Hlače, palerine, šeširi i kaputi, pokazali su nam Eminu viziju jeseni kroz spektar cvjetnih nijansi, crvene, ljubičaste, plave, crne i bijele boje. Ovacije publike i gromoglasan aplauz samo su još jednom potvrili da je rječ o kreatorici koja iz sezone u sezonu ditktira i utiče na stvaranje trendova.

Modna kuća "CARMEN LINE" , na čelu sa Plamenkom Stojić predstavila je kolekciju izrađenu od visokokvalitetnih materijala. Elegancija je stil koji preferira CARMEN LINE za sezonu 2014./ 2015. Moderna žena svjesna svojih kvaliteta vizija je ovog brenda i za nadolazeću sezonu.

Za predstojeće hladne dane kreatorica Blanke Zgonjanin je ponudila kolekciju kroz koju smo proživjeli čari jesene i zime. Oduševila je
kombinacijom laganih i teških tkanina, jednostavnih i kompleksnih krojeva zbog čega je dobila epitet iznenađenja večeri.

Pozitivne ovacije i gromoglasni aplauzi nagrađivani poslie skoro svakog izlaska mankenki u kreacijama Marine Kosorić potvrdili su da je ova kreatorica od koje se mnogo očekivalo - opravdala očekivanja zvanica. Kolekcijom kojom je dominirala bijela boja, izvrsnom kompozicijom i tematikom pokazala je da su njena uža ali i šira specijalnost raskošne toalete . Marinu Kosorić ubrajaju među najboljim dizajnerim BiH koji su uspjeli svojim radom da se dokažu. Kolekcija kroz koju su se prožimali simboli pahuljica, aludirajući na hladne zimske dane ali i hladnokrvnost uspješne žene priča je kojom je Marina završila prvu večer 33. NIVEA BH FASHION WEEKA SARAJEVO.
Poslije modnih revija zvanice su nastavile uživati u opuštenijem druženju na koktelu upriličenom u holu Doma oružanih snaga koji je uz sjajnu glazbu, i vrsnog D.J. potrajao do kasno u noć...