Pet iznenađujućih načina za postizanje zdrave i lijepe kože

Ona je sama po sebi komplicirana, a postoji i više tipova iste, stoga ne vrijede za sve žene ista pravila. Srećom, postoji nekoliko čvrstih i istinitih pravila o njezi, koja će vam omogućiti zdravu i lijepu kožu.

Zdrava i lijepa koža je jedan od najbitnijih faktora ljepote, o kojoj mnoge žene sanjaju. Mnogi znalci dijele savjete o njezi iste, no nisu sva pravila istinita. Svejedno, postoji nekoliko njih koji vrijede za sve, i koje treba uzeti u obzir ukoliko želite imati lijepu kožu.
Ne trebate koristiti vruću vodu kada čistite lice

Neki misle da samo topla voda može učinkovito očistiti lice, no to nije istina.

Vruća voda zapravo može biti uzrok crvenilu i iritaciji kod ljudi s osjetljivom kožom, a kod onih s normalnim tipom kože može uzrokovati suhoću. To može dovesti do mrljica, ali i akni. Najbolje je prati lice s mlakom vodom, odnosno onom temperature zraka, jer ćete tako očistiti kožu bez da je iziritirate.
Ulje je dobro za vašu kožu

Mnogi misle da su proizvodi na bazi raznih ulja loši za kožu zato jer su masni. No to je neistinita informacija, a činjenica je zapravo da nakon korištenja ulja nekoliko puta koža se izbalansira, te postaje manje masna i prirodno se vlaži.
Ne trebate trljati kožu pilingom

Trljanje tijela drogerijskim pilinzima je najčešće pregrubo za većinu tipova kože, a može čak dovesti i do pojave akni i prištića. Kako bi očistili pore, možete koristiti i prirodne proizvode poput voća, i to tako da njima trljate kožu. Dobro će poslužiti svježi mango, izrdrobljene jagode, ili svježi komadi ananasa na vašoj koži. Dovoljno je tek nekoliko minuta da zdravi sastojci djeluju na nju, nakon čega možete oprat i lice.
Za kožu je najvažnije ono što jedete

Nije toliko bitno što stavljate na svoju kožu i čime je tretirate, već ono što unosite u svoj organizam. Zdrava prehrana puna voća i povrća, mnogo vode i dobrog čaja, te minimum konzumacije alkohola najviše će pomoći tome da imate zdravu i lijepu kožu.
Čokolada ne uzrokuje akne, no kruh i tjestenina bi mogli

Ne postoji studija koja bi dokazala kako je čokolada kriva za nastajanje akni, no postoji povezanost konzumacije hrane s visokim glikemijskim indeksom i pojave prištića, piše Huffington Post.