Nova kolekcija dizajnerice Tee Zubović je oda ljepoti i bezvremenskoj eleganciji

Nova kolekcija dizajnerice Tee Zubović je oda ljepoti i bezvremenskoj eleganciji

Kolekcija proljeće / ljeto 2020. modne dizajnerice Tee Zubović za Tea Atelier je oda ljepoti i bezvremenoj eleganciji sa odjećom koja slavi ženstvenost. Luksuzna kolekcija rukom oslikanih, unikatnih odjevnih predmeta i modnih dodataka osmišljena je kao nosiva umjetnost, te izrađena od visokokvalitetnih materijala.

Inspiracija za kolekciju je neoklasični zamak Petit Trianon, remek djelo harmonije i elegancije, njegovi anglo-orjentalni vrtovi i interijeri, odraz su istančanog ukusa i romantične fantazije Marie Antoinette.

Cvjetni ornamenti su ključni motiv ove kolekcije, isprepliću se u rukom oslikanim svilenim haljinama, suknjama, bluzama i kožnim torbama, poigravaju se kontrastima i intenzivnim bojama, ne narušavajući delikatnu ravnotežu floralnih i geometrijskih formi.

Kolekcija će biti predstavljena u listopadu ove godine na Vancouver Fashion Weeku koji je nakon New York Fashion Weeka najznačajniji modni događaj u Sjevernoj Americi, ujedno i najbrže rastuća sedmica mode u svijetu na kojoj se još od 2001. godine predstavljaju dizajneri iz više od 25 svjetskih modnih prijestolnica, prenosi portal fbl.ba.

Tea Atelier je brend, akademske slikarice Tee Zubović iz Sarajeva, sa konceptom koji se zasniva na sintezi slikarstva i modnog dizajna u kreiranju i izradi luksuznih, unikatnih, rukom oslikanih odjevnih predmeta i modnih dodataka. Brend je osnovan 2015. godine pod nazivom Art by Tea, a 2019. godine je preimenovan u Tea Atelier. Proizvodi Tea Atelier su zapravo nosiva umjetnost i namijenjeni su svima koji vole i žive umjetnost i modu i žele investirati u vlastiti stil.