Naočale i lijepo našminkane oči

Mnoge žene smatraju da moraju staviti više šminke kako bi istaknule oči ispod naočala, ali to je zapravo pogrešno jer naočale same po sebi privlače pažnju na vaše oči. Stavite li previše šminke ona se može razmazati, a naočale će taj dojam samo pojačati. Stoga ne pretjerujte.

Počnimo sa uklanjanjem podočnjaka. Važno je odabrati dobru boju korektora za podočnjake, te ga lagano utapkajte ispod očiju kako biste izgledale svježije.

Pri odabiru sjenila morate paziti i na okvire naočala koje nosite. Ukoliko su vam okviri neke upadljive i blještave boje tada boja sjenila mora biti neutralnija. Sjenila mogu divno istaknuti oči, ali sve je u skladu i količini. Ne pretjerujte u slojevima i izbjegavajte korištenje svjetlucavih sjenila.

Oči možete istaknuti i olovkom za oči. Ovdje se također primjenjuje pravilo manje je više. Izbjegavajte korištenje crne olovke za oči u debelom sloju jer će ona stvoriti dodatni okvir koji se nikako neće slagati sa okvirom naočala.

Maskaru koristite ukoliko nemate debela stakla na naočalama ili velike oči jer će ih maskara dodatno naglasiti. U tom slučaju koristite uvijač trepavica.

Bitno je uskladiti boje okvira sa bojom šminke koju stavljate na oči. Naočale mogu itekako dati dodatni šarm vašoj osobnosti, stoga ih koristite i kao modni dodatak. Dozvolite si maštovitost u odabiru okvira.

Izvor : zanosna.com