Miss Hercegovine Matea Kožul: Dvadesete su najljepše godine za svijet manekenstva

 I sama je prije smatrala da je manekenstvo lak posao, ali se zahvaljujući ovom natjecanju uvjerila koje karakteristike mora posjedovati osoba koja se profesionalno namjerava baviti ovim zanimanjem. Otkrila je za portal pogled.ba kako su je i prije ove pobjede ljudi poznavali jer živi u malome mjestu, ali se nakon osvojene titule krug poznavatelja povećao.  

>>FOTO: Matea Kožul nova je Miss Hercegovine  

Čestitamo na izboru za Miss Hercegovine. Jeste li se nadali toj pobjedi i kako su tekle pripreme za natjecanje?

Hvala vam! Iskreno, pobjedi se nisam nadala, nisam imala velikih očekivanja, ali ne mogu reći da mi nije drago. I stvarno sam sretna zbog toga što nosim titulu Miss Hercegovine. Pa trebalo je uložiti puno truda i napora. Možda mnogi misle da je to lak posao, kao što sam i ja mislila prije nego što sam se prijavila, ali bio mi je užitak sve to vrijeme družiti se s ostalim djevojkama.

S koliko godina je najbolje krenuti u manekenske vode i što biste savjetovali početnicama u tom poslu?

Mislim da su dvadesete najljepše godine za svijet manekenstva, jer tada počinje novo razdoblje našega života, a početnicama bih savjetovala da budu uporne i slijede svoje snove unatoč svim preprekama.

Koje kvalitete, prema Vašemu mišljenju, treba imati osoba koja se prijavljuje na ovu vrstu natjecanja?

Svaka od natjecateljica prvenstveno treba imati osobnost, koju razvijamo od samoga početka       našega života i naravno poželjno je poznavati svijet manekenstva, strani jezik, a neizostavan je i vanjski izgled.

Koliko truda i požrtvovnosti mora profesionalna manekenka uložiti da bi uspjela?

Potrebno je mnogo odricanja u takvom poslu, a naravno i uloženog truda, što ne podrazumijeva da se moramo odreći i svoga privatnog života.

Koje pogreške tijekom izlaska na pistu najčešće prave manekenke?

Svaku pogrešku pri izlasku na pistu izazove ponajviše pozitivna trema, koja naravno postoji u svima nama, a te pogreške se uglavnom i ne primijete.

Ima li ljubomore i podmetanja u manekenskom svijetu i može li se uopće u takvom okruženju ostvariti kvalitetno prijateljstvo?

Ovo je bio moj prvi javni nastup, tako da ne bih točno mogla procijeniti odnose između djevojaka, ali u ovom poslu to je neizostavno.

Prepoznaju li Vas na ulici, kako se nosite s time da polako postajete javna ličnost?

Živim u malome mjestu gdje svatko zna svakoga, tako da me prepoznaju, ali sada i više nego prije. Sve ovo dosad sam dobro prihvatila s obzirom na to da je ovo bio moj prvi javni nastup, kao što sam već spomenula.

Hoćemo li Vas uskoro imati priliku vidjeti u novom modnom angažmanu?

Nadam se da hoćete i da je ovo samo moj početak ostvarenja jednog velikog sna.