Maske za borbu protiv akni

akne, prištići, konzumiranje loše hrane, dermatolog, Maska od jagod, Tonik od jabučnog octa, Prašak za pecivo, brusnica, Maska za lice, loše navike, stres, bubuljice, njega kože, šminka, eksfolijacija kože, Nezdrava hrana, Maska za lice, recept, Sastojci, maska za tijelo, maske od gline, popularnost, maske za lice     , Sastojci
...za koju znate da ju i ne biste baš smjeli jesti, i odjednom se pojavi veliki broj prištića

Ovo se događa svima. Stres, akne, prištići i konzumiranje loše hrane je nešto što je postala svakodnevica velikom broju ljudi.

Akne i prištiće nije lijepo vidjeti. Normalno je da se javljaju u pubertetu, ali ako se javljaju i u starijoj dobi, tijelo vam šalje signale da nešto trebate napraviti.

Dobra vijest je da postoje jednostavni načini pomoću kojih ćete se suočiti s problematičnom kožom, i to koristeći samo sastojke koje imate u kuhinji.

Ipak, trebate znati da su ove maske kratkoročno rješenje. Ako često imate problema s prištićima, svakako se obratite dermatologu koji će vam pomoći da otkrijete i liječite pravi razlog nastanka prištića.

Maska od jagoda

1 žličica soka od limuna
1 bjelanjak
1.5 žličica meda
1/2 šalice jagoda

U blenderu miksajte sve sastojke dok smjesa ne postane kompaktna. Nanesite na lice i pustite da odstoji oko 10 minuta. Isperite toplom vodom.

Tonik od jabučnog octa

1 žlica jabučnog octa
1 žlica filtrirane vode

Pomiješajte vodu i jabučni ocat. Ako imate osjetljiviju kožu, dodajte još malo vode. Uzmite blazinicu i nježno utrljajte smjesu u lice. Nemojte ispirati već samo pustite da se osuši, a potom stavite hidratantnu kremu.

Maska od praška za pecivo

1 prašak za pecivo
topla filtrirana voda

Prašak za pecivo stavite u malu zdjelicu. Postupno ulijevajte vodu dok ne dobijete kremastu smjesu. Nanesite ju na lice kružnim pokretima. Pustite da odstoji 10 minuta i isperite toplom vodom.

Maska od brusnica

3/4 šalice brusnica
4 žličice soka od limuna

Miksajte sastojke u blenderu dok ne smjesa ne postane kompaktna. Gustoću smjese možete regulirati vodom.

Stavite masku na lice i pustite da odstoji 20 do 30 minuta. Isperite toplom vodom.

 

centar-zdravlja.net