5 stvari koje morate znati pri kupovini torbe

Trendovi se mijenjaju toliko brzo pa ukoliko želimo biti 'in' trebali bi mijenjati garderobu svakih nekoliko mjeseci. Isto vrijedi i za modne dodatke poput ženske torbe.

Upravo zato je vrlo važno da prije nego se odlučite kupiti ovosezonsku hit torbicu, radije razmislite i uložite novce u nešto što ćete nositi duže vrijeme.

1. Veličina
Veličina torbe bira se na temelju fizičke građe. Niske i sitnije žene će iza velike torbe potpuno nestati, a isto vrijedi i za visoke, upečatljive žene primjerice kovrčave kose poput Beyonce koje malom neupadljivom torbicom neće postići nikakav efekt. Dakle, birajte torbu u skladu sa svojom visinom i građom.

 

2. Oblik
Osim oblika torbe, važan je i oblik vašeg tijela. Pravilo je jednostavno i logično, zato pri kupovini uključite mozak. Oblija figura zahtjeva jednostavniju torbu, i obrnuto. Krupnije žene trebale bi izbjegavati šarene, bogate torbe i bazirati se na onim jednobojnim.

3. Šavovi
Šavovi na torbi vrlo su važni jer ju oni drže na mjestu. Tražite torbe s naglašenim šavom i čvrstim koncem, bez opuštenih dijelova. Osim izgleda, torba mora biti i kvalitetna i korisna.

4. Zatvarač
Većina torbi dolazi s patentnim zatvaračem. Prije nego izaberete torbu nekoliko puta isprobajte patent otvarajući i zatvarajući ga još u trgovini. Osjetite li da zapinje, radije odustanite bez obzira na popust jer će problem postati sve gori.

5. Ukrasi i uzorci
Ultra trendi i vrlo upečatljivi ukrasi na torbi koji simboliziraju neki brand su možda trenutno pravi hit, ali što će biti sljedeće sezone? Budite pametni, razmišljajte klasično i odaberite kvalitetnu kožnu torbu koja vas neće iznevjeriti.

Klasičnu torbu uvijek možete obogatiti otkačenim nakitom, odjećom ili šalom i što je najvažnije moći ćete ju nositi i sljedeće sezone.

izvor: zadovoljna.hr