FOTO/VIDEO  Smartphone kojeg nećete kupiti: Gresso Regal

Gresso Regal, smartphone, pametni telefoni
Gresso Regal je jedan takav, a fura titansko kućište pozlaćeno 18-karatnim zlatom.

Gresso Regal je cijela linija superluksuznih pametnih telefona, proizvedenih u ograničenom broju primjeraka i cilja na one najdubljeg džepa - narko bossove koji ne vole iPhone, suvlasnike pogona za otkup PET ambalaže, a vjerujem da su popularni i među čelnici Gospodarskih komora s krepanim beštijama u podrumu.

Uz sav taj luksuz u materijalima, korištenimpri izradi, Gresso Regal i nije neka turbo mašina s obzirom da mu je početna cijena $3 000. On ima 5-inčni zaslon u full HD rezoluciji, a pokreće ga četverojezgreni čip takta 1.5 GHz s 2 GB RAM-a i 32 GB interne memorije.Na svojim titanski zlaćanim leđima ima 13 MP kameru s LED bljeskalicom, autofokusom i podrškom za 1080p videozapise. Optičku ćete stabilizaciju dobiti samo na desetak puta jeftinijoj LG G3-ojci. Sprijeda Gresso Regal ima 5 MP kameru za selfije sa vašim ribama.

Na listu mana ćemo mu uz cijenu pripisati i izostanak podrške za 4G/LTE mobilno surfanje te pozamašne gabarite i masu tog kućišta jer će vam ovaj macan s 205 g razvući džep. Vrti Android 4.2.1, a precizan kapacitet baterije taje i tek navode autonomiju od 5 sati razgovora i 300 sati standby načina rada.

Gresso Regal R1 fura titansko kućište i koštat će oko $3 000 dok će Gresso Regal R2 i R3 s detaljima od 18-karatnog zlata koštati najmanje $5 000. Navodno su svi ručno dovedeni do savršenstva, a u opticaj će samo 999 primjeraka.Kad na crno tržištu ponudim veći dio vlastitih iznutrica, mogu si priuštiti ovakvog zmaja no ne sviđa mi se što čuku i nalivpero moram platiti ekstra.

Sviđa vam se? Bacite oko na demo video ispod...