Skype prevoditelj u stvarnom vremenu dostupan za mobilne telefone

skype
skype
Servis je sada omogućen i za pozive s mobilnih i fiksnih telefona, a da bi mogli koristiti servis, korisnici će morati imati najnoviju betu Skypea i biti dijelom Windows Insider Programa, piše Zimo.co.

Kada korisnik želi prevesti poziv, može uključiti "translate" tipku za jezik koji je podržan, nakon čega korisnik koji prima sadržaj dobiva obavijest da se razgovor snima i prevodi.

Dok jedna osoba govori, druga stišano čuje njezin glas, a Skype prevoditelj za to vrijeme počinje prevoditi izgovorene riječi. Program također bilježi i "prirodne pauze", smijeh, trenutke šutnje i sl...

Dužina vremena potrebna za prijevod ovisi o dužini rečenice ili fraze, a budući da program riječi najprije prebacuje u tekst, prevede ih, a zatim pošalje glasovno, prijevod nije doslovno u stvarnom vremenu, iako je za cjelokupan proces potrebno vrlo malo vremena.

Funkcija prijevoda radi engleskom, španjolskom, francuskom, njemačkom, kineskom (mandarinskom), talijanskom, portugalskom (brazilskom), arapskom i ruskom jeziku.