VIDEO  Redizajnirani Skype 8.0 stigao na Android

skype
... prijevodu znači kako se mogu očekivati i iznenadne greške u njenom radu.

No, oni hrabriji kojima posao ne ovisi o Skypeu mogu već sada preuzeti novu verziju i isprobati je. Odmah na prvu vidljivo je kako se Microsoft bacio u redizajn korisničkog sučelja, koje je sada modernije i lakše za upotrebu.

Sučelje je podijeljeno u tri dijela - Highlights, Chats i Capture. Highlights podsjeća na Stories iz Snapchata i omogućava dijeljenje najbitnijih trenutaka tijekom dana (fotografije i video) s prijateljima, ali i postavljanje na druge lokacije - poput YouTubea, Google Drivea, OneDrivea, WhatsAppa, Vibera i dr.

Chats se podrazumijeva sam po sebi, tu se odvija sva komunikacija s odabranim kontaktima. Dopisivanja mogu biti individualna i s više korisnika, odnosno grupna.

Capture omogućava snimanje fotografija i videa direktno iz aplikacije, a kreirani materijali mogu se prema potrebi i dodatno urediti (tekst, emoticoni...), te potom poslati određenom kontaktu, piše portal Bug.hr.

Kako bi objasnio najveće razlike između starog i novog Skypea, Microsoft je kreirao i posebni video koji možete vidjeti u prilogu.