Pored 3 nova telefona koja će predstaviti u rujnu, Apple priprema i jedno iznenađenje!

iphone

No čini se da to nisu jedini planovi ove kompanije na tržištu pametnih telefona te navodno za prvi kvartal 2020. pripremaju još jedan model čiji će glavni adut biti - cijena, piše Zimo.hr.

Riječ je o nasljedniku model iPhone SE koji bi se na tržištu trebao prodavati kao iPhone XE, a imat će manji ekran u odnosu na aktualne modele. Dok je SE imao ekran dijagonale 4 inča, informacije s mreže kažu da će XE imati 4,7 inčni ekran, kakav ima i iPhone 8.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati ovaj uređaj, tj. hoće li biti baziran na modelu 8 koji ima rubove iznad i ispod ekrana ili će se, u skladu s modernim trendovima, u Appleu odlučiti na ekran od ruba do ruba, što bi značilo i manje dimenzije ovog uređaja. Hardverski, možemo očekivati posljednju generaciju Appleovih procesora (spominje s A13 bionic koji bi Apple trebao predstaviti u rujnu ove godine s novim telefonima), 128 GB prostora za pohranu podataka te jednu kameru sa stražnje strane kućišta i jednu za selfije.

Na ZDnetu spominju kako postoji mogućnost da, ako ekran bude od ruba do ruba, dijagonala ekrana bude veća (oko 5,4 inča), a telefon bi mogao imati i opciju prepoznavanja lica (Face ID).

Za proizvodnju svih modela bit će zadužena kompanija Pegatron i očekuje se da će Apple naručiti 20 milijuna telefona.