Ovo su neke od aplikacija koje vam zauzimaju memoriju na mobitelu

Mobitel nervoza
Ilustracija

Gotovo svi držimo bar po jednu nepotrebnu aplikaciju u telefonu, ako ne i više njih. Ukoliko nemate dovoljno mjesta za neku novu koja će vam biti značajna, razmislite o brisanju ovih aplikacija.

QR kod skeneri

Ove aplikacije omogućavaju vam da skenirate QR kod, nakon čega vaš telefon otvara internet-stranicu koja je u njemu 'zapisana'. Ovakve aplikacije su postale posebno popularne tijekom pandemije jer je cilj da se sve radi 'beskontaktno'.

Ipak, QR skeneri mogu biti posebno opasni jer se čine kao 'obične aplikacije' koje ne rade ništa posebno, a često unose virus u vaš uređaj. Uz sve to, većina današnjih telefona dolazi sa unaprijed instaliranim QR skenerom, pa provjerite da se nije negdje 'sakrio', u kom slučaju bi trebali obrisati onaj koji ste preuzeli, navodi B92.

Aplikacije za skeniranje

Kao što je slučaj i kod prethodne stavke - većina telefona ima ugrađenu funkciju skeniranja dokumenata, pa vam ove palikacije nisu potrebne. Provjerite podešavanja kamere svog uređaja kako biste pronašli skeniranje, a i Google Drive nudi istu opciju.

Facebook

Facebook aplikacija zauzima dosta mjesta i može usporiti rad vašeg uređaja, a da vam zapravo i nije toliko potrebna kao što mislite. Ukoliko želite provjeriti šta ima novo na Facebooku, svom nalogu vrlo lako možete pristupiti i iz internet-pretraživača.

Baterijska lampa

Ove aplikacije su ranije bile veoma popularne, ali danas većina telefona ima unaprijed ugrađenu 'baterijsku lampu', pa vam svaki dodatni program koji radi istu stvar, samo bespotrebno zauzima mjesto.