Evo kako ćete prepoznati da je vaš uređaj zaražen virusom!

mobitel
Stoga nemojte okretati glavu ako uvidite jedan od pet znakova koje ćemo nabrojati, a pokazuju da je vašem telefonu potrebno temeljito čišćenje.

Uostalom, najveći problem je što većina vlasnika telefona nije ni svjesna da njihov mobitel zaražen sve dok nije prekasno.

1. (Pre)kratak životni vijek baterije
Nakon dužeg korištenja telefona otprilike znate koliko bi trebala trajati baterija s obzirom na intezitet korištenja. Dakle, ako je vijek trajanja baterije poprilično smanjen, a niste je punili više od 1000 puta, onda je na telefonu virus.

2. Propušteni pozivi
Kao i telefoni, tako su i virusi pametni, pa utječu na dolazne i odlazne pozive. Ne brinite, niste gluhi, ako primijetite veći broj propuštenih poziva, a glasnoća je podešena kao i uvijek, virus je logična misao. Ista priča ako imate smetnje za vrijeme telefonskog razgovora.

3. Veliki računi
Ovo su jedni od gorih virusa, jer nakon što se uvuku na vaš telefon krenu bez kontrole slati SMS poruke na posebne telefonske brojeve koji se dodatno naplaćuju.

4. Povećanje podatkovnog prometa
Ista priča kao i s telefonskim računima. Postoje virusi koji će potajno "pojesti" vaš besplatni podatkovni promet, a onda kreće naplata.

5. Usporen rad uređaja
Slični kao i s vijekom trajanja baterije, tako ste nakon nekog vremena upoznati i brzinom rada vašeg uređaja. Stoga posumnjajte na virus ako performanse vašeg telefona odjednom više nisu kao što su bile.

tehnolink.hr