Majka rekorderka rađala nevjerojatnih 75 dana

porod, majka, kćerka, 75 dana
Iako su liječnici sumnjali hrabra je majka izdržala i izborila se za živote svoje kćeri i sina. Sada osmijeh ne skida s lica.

"Moj cijeli svijet bio je u ovom krevetu. Preporuka je bila da moram ležati naopačke, ali ne u jako okomitoj pozi. Bilo je važno da je moja glava niže od nogu kako bi moja djeca ostala u meni", kaže Joanna.

Joanna je ponosno nosila trojke, no u 21. tjednu došlo je do komplikacija, i dobila je trudove. Jedno dijete je rodila, ali nije preživjelo. Liječnici su tada imali težak zadatak: zasutaviti rađanje i ostalo dvoje djece.

"Odlučili smo da ćemo, kako bi spasili djecu, prvo zaustaviti trudove, a zatim produžiti njihovo trajanje. Na sreću, uspjeli smo. Zaustavili smo ih za 75 dana", rekao je doktor Mariusz Zimmer.

Požrtvovnoj Poljakinji nije bilo teško dva i pol mjeseca ležati u specifičnoj pozi, s nogama u traku. "Nisam uopće razmišljala. kad su mi rekli da postoji način da spasimo drugo dvoje djece, to je bilo to. Izgubila sam jedno dijete i nije bilo toga što ne bih napravila da spasim ostale", kaže 31-godišnja Joanna.

U osmom mjesecu trudnoće liječnici su zaključili da je vrijeme da djevojčica i dječak dođu na svijet nakon, čini se, najduljeg poroda u povijesti, piše RTL.hr.