FOTO  ZBOGOM KALIFORNIJO Mostarska kulturna scena bogatija za novu predstavu

Predstava Zbogom Kalifornijo
Hercegovina.info

Mostarska kulturna scena bogatija je za još jednu predstavu, čija je premijera održana u subotu navečer u Narodnom pozorištu. Riječ je o predstavi pod nazivom 'Zbogom Kalifornijo'. To je predstava o odlasku i ostanku, o prošlosti i budućnosti, o ljubavi.

Prva repriza predstave bit će prikazana u nedjelju, 11. rujna, a svi oni koji ne budu u prilici doći do svojih ulaznica za navedeni termin, predstavu će moći pogledati 21. i 30. rujna od 20 sati.

"Velika mi je radost što sezonu počinjemo domaćim tekstom mlade autorice. Želim se zahvaliti kreativnom timu koji se okupio oko ove predstave", rekao je na konferenciji za medije ravnatelj NPM-a Emir Spahić.

"Nadam se da će u ovoj sezoni uposlenje naći mladi ljudi, prvenstveno dramaturzi i glumci. Planiramo ostvariti tri nove predstave, a pred nama je i jubilej, odnosno 20. izdanje 'Mostarske liske'", dodao je Spahić.

Govoreći o predstavi, autorica teksta Emina Kovačević nije krila uzbuđenje što će se njezin prvi tekst naći na sceni Narodnog pozorišta. "Od trenutka kada sam odlučila baviti se pisanjem drame, tada je već počelo maštanje da moj prvi tekst bude o Mostaru i da se postavi u Narodnom pozorištu Mostar gdje sam pogledala prve ozbiljne predstave u svom životu".

Suvremeni tekst privukao je i glumicu Gordanu Boban da se pridruži glumačkom ansamblu, a medijima je kazala da se u Mostaru osjeća izuzetno lijepo, posebno jer je okružena ljudima koji su spremni učiti i pružiti svoju ljubav i pažnju.

U predstavi igraju Gordana Boban (k.g.), Amela Kreso, Jasmin Krpo, Emir Spahić, Fatima Kazazić Obad, Emir Sejfić, Ajla Hamzić i Ali Kamer Aksoy (k.g.). Nakon premijere, upriličen je koktel za sve prisutne, te druženje s glumcima i glumicama.