Započinje nova sezona u mostarskom Pozorištu lutaka

Predstava o izgubljenom vremenu
PLM

Kako u svim svjetskim kazalištima tako i u Pozorištu lutaka u Mostaru, ovogodišnja pandemija je onemogućila normalan kraj protekle sezone, a budućnost umjetnika učinila neizvjesnom. No, mostarsko Pozorište lutaka u budućnost gleda s novom nadom.

Pozorište lutaka u Mostaru predstavlja novu 2020/2021. kazališnu sezonu koja će publici pokazati kako umjetnost u ovim nesigurnim vremenima može emocionalno pomoći.

Pozorište lutaka obavještava publiku da će se u nedjelju 13. rujna izvesti predstava 'O nježnosti', redateljice Ines Pašić, potom u nedjelju 27. rujna predstava sa štapnim lutkama 'Mačak u čizmama', redateljice Elzbiete Eysimont, dok će se u listopadu odigrati više nagrađivana predstava sa klasičnim lutkama 'Bajka o izgubljenom vremenu', redateljice Tamare Kučinović. Sve predstave će se igrati sa početkom u 11 sati.

Novost je i da će glumci Igor Vidačković, Nina Popović i Ali Kamer Aksoy sa predstavom 'O nježnosti' predstavljati mostarsko Pozorište lutaka na tri festivala. Polovinom rujna Pozorište lutaka će gostovati na 24. Susretima pozorišta/kazališta lutaka BiH u Bugojnu, potom u listopadu na 19. Međunarodni festival pozorišta za djecu u Banja Luci, a nakon toga na 21. Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta LUT FEST, Istočno Sarajevo.

Pandemija je uveliko otežala rad kazališnih kuća. Broj mjesta u zatvorenom prostoru je ograničen na 50, maske na licu su obavezne, a publici se pri ulasku u kazalište obavezno mjeri temperatura.

Za sve dodatne informacije možete ih posjetiti na Facebook stranici, službenoj web stranici plm.ba, kontakt telefon: 036 552 625, kao i na e-mail: [email protected].