UZROK SEJINA TUŽBA? Nele Karajlić i Stefan Milenković odgodili zagrebački koncert

Nele Karajlić Rock El Classico

Nele Karajlić i Stefan Milenković trebali su u zagrebačkom Hala parku održati koncert Rock El Classico, no odgođen je zbog tehničkih razloga. Novi datum zakazan je za 20. siječnja sljedeće godine, a karte se prodaju na internetu.

Na koncertu su, podsjetimo, Milenković i Karajlić trebali izvoditi pjesme Zabranjenog pušenja.

Bivši član Zabranjenog pušenja i srpski violinist publici su trebali predstaviti novi koncept spajanja rock glazbe s klasičnim djelima, poput Pachelbela, Beethovena, Čajkovskog i mnogih drugih.   

Inače, Rock El Classico već je prošle godine održan u Beogradu. 

Tužba Zabranjenog pušenja 

Podsjetimo, Zabranjeno pušenje tužilo je Neleta Karajlića, Stefana Milenkovića i Radioteleviziju Srbije te su Neletu zabranili izvedbu pjesama čiji je autor Sejo Sexon. 

"Ovim putem obavještavamo javnost da usprkos činjenici što je prije nešto više od 15 dana frontmen grupe Zabranjeno pušenje Sejo Sexon ukazao na brojne slučajeve zloupotrebe svojih autorskih prava, nažalost i dalje svjedočimo njihovom kršenju. Iz tog je razloga jutros podnesena tužba Višem sudu u Beogradu protiv Radiotelevizije Srbije, Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića", piše u priopćenju. 

Javili se iz RTS-a 

Nedugo nakon toga oglasili su se iz RTS-a: "Tužbeni zahtjev prema RTS-u je neosnovan. Radiotelevizija Srbije poštuje prava svih autora. Pravo na sve vidove korištenja vlastite snimke koncerta dr. Neleta Karajlića (Nenada Jankovića) i Stefana Milenkovića RTS je stekao na osnovu ugovora s organizatorom koncerta, koji je predmet tužbe muzičkog autora Davora Sučića, poznatog kao Sejo Sexon."