FOTO  UZOR i 'Ivančice' oduševile Božićnim koncertom u Barama

Božićni koncert, Busovača

Sjajna suradnja udruge UZOR iz Busovače i ansambla "Ivančice i prijatelji" doživjela je novu dimenziju sinoćnjim "Božićnim koncertom" u crkvi sv. Josipa u Barama koji je oduševio brojne posjetitelje. Prekrasan ugođaj predbožićne čarolije svojim nastupima upotpunili su Antonio Vučić na klaviru, Laura Šakić s recitacijama, Boris Vučić na gitari i zbor učenika OŠ "Busovača".

Oduševljenje sinoćnjim koncertom nije krila prof. glazbe i voditeljica VS "Ivančice i prijatelji" Magdalena Marić:

"Neizmjerno sam sretna i zadovoljna sinoć održanim koncertom u crkvi sv. Josipa u Barama. Okupila nas je istinska ljubav prema glazbi... Imala sam dojam da smo ovaj satak vremena svi bili kao jedno, ujedinjeni u radosnom iščekivanju Božića. Hvala našim divnim domaćinima na svemu. Mi se nadamo da smo priuštili svima ugodnu i posebnu večer.", kazala je.

Koncert je započeo s četiri tradicionalna božićna napjeva koji je izveo VS "Ivančice i prijatelji", potom je svojim ljupkim glasom Laura Šakić izvela božićnu recitaciju. Odličan nastup imao je nakon recitacije ženski dio ansambla "Ivančice i prijatelji" koji se predstavio skladbama "Syahamba", "Radujte se narodi", "Bijeli Božić" uz odlične solistice Irenu Čavaru i Magdalenu Marić.

Dva odlična mlada glazbenika, Antonio Vučić i Boris Vučić, muziciranjem na glasoviru i harmonici dodatno su obogatili nastup vokalnih solista. Završni dio koncerta obilježila je zajednička izvedba "Zvončića" koja je u potpunosti oduševila publiku ustavši i gromoglasnim pljeskom pozdravivši sjajan nastup mladih glazbenica i glazbenika.

Projekt menadžer udruge UZOR Bojan Petrović u izjavi za naš portal kazao je:

"Zahvaljujem se svim posjetiteljima i domaćinima na gostoprimstvu i svakako ćemo se vratiti u Bare s nekim drugim projektom i koncertom. Također, hvala „Ivančicama i prijateljima“ te voditeljici sastava Magdaleni na vrhunskom koncertu. Zasigurno ćemo pronaći način da nastavimo odličnu suradnju u budućnosti na sličnim i još boljim projektima."

Program je izuzetno lijepo vodila mlada članica UZOR-a Kristina Čavara. Pokrovitelji koncerta su Federalno ministarstvo kulture i sporta te Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB, a organiziran je kao dio projekta „Božić u Busovači“.

"Zbilja sam uživao u svakom dijelu koncerta i bio ponosan na svaku minutu vrhunske glazbe koju su nam priredili mladi članovi i članice "Ivančica i prijatelja". Posebno me raduje što se u crkvi u Barama tražilo mjesto više i što su mještani ostali oduševljeni jednim ovakvim koncertom odnosno kulturnim događajem koji je po prvi put organiziran u Barama. Neopisiv osjećaj uz pravu predbožićnu čaroliju...", kazao je nakon koncerta predsjednik udruge UZOR Dario Plavčić.

Druženje je nastavljeno u dvorištu filijalne crkve sv. Josipa uz prigodnu glazbu, rakiju, vino i čašicu razgovora.

Božićne aktivnosti UZOR-a i ansambla "Ivančice i prijatelji" nastavljaju se u ponedjeljak 23. prosinca 2019. godine, s početkom u 18 sati, kada će u filijalnoj crkvi sv. Nikole Tavelića biti održan isti "Božićni koncert" kao i sinoćnji. Svi su dobrodošli.