U Mostaru se sprema tri tjedna zabave

Mikrofon
Ilustracija

U organizaciji Grada Mostara, Mostar rock škole, te kluba 27 uz financijsku podršku Europske unije u Mostaru će se održati brojni programi tijekom devetog mjeseca, a sve pod nazivom 'Open city Mostar'.

Kroz ovaj program održat će se koncerti, festivali, radionice, paneli, predstave, konferencije. Planirano je da cjelokupan program traje 22 dana, a održat će se na 10 lokacija. Kroz program će publika vidjeti više od 40 izvođača.

Neki od izvođača su Darko Rundek, Who See, Magnifico, Larry McCray, TBF, Tonči Huljić & madre badessa, Todd Sharpville, Mostar symphony orchestra, Grše, Justin's Johnson, Funk shui, Helem Nejse, Irie FM, Vasil Hadžimanov bend i dr.

U realizaciju su uključeni su i organizatori Mostar Summer Festa, Mostar Blues i Rock Festivala, Street Arts Festivala, Poligona, IDEAA Urban Housea, te Centar za kulturu, Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača, Narodno pozorište, Hrvatsko narodno kazalište, Muzički centar 'Pavarotti', te mnogi drugi partneri i prijatelji.

"U planu su koncerti u gradskom parku Zrinjevac, zatim ispred Muzeja Hamam, na Kantarevcu, u prostoru Muzičkog centra 'Pavarotti', te u OKC-u 'Abrašević'. Na pet lokacija ćemo imati svirke", rekao je koordinator projekta Boris Čović, piše 'Dnevni list'.

"Naša filozofija je da Mostar postane otvoren grad i da vrata ovih događaja budu otvorena za sve. Zato će ulaz na svaki od planiranih događaja biti besplatan. Na taj način želimo počastiti građane i ljeto ispratiti na najljepši način. Hvala i ovom prigodom Europskoj uniji koja je organizator, kao naravno i Gradu", partneru, navodi Čović.

Sve će početi 1. rujna, a više o svemu bit će poznato narednih dana.