U Mostaru će biti predstavljeni romani Marijana Mandića

hrvatski dom herceg stjepan kosača, danijel vidović, Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne, Marijan Mandić
hercegovina.info

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne organizira književnu tribinu na kojoj će biti predstavljeni romani Marijana Mandića 'Tranzicija' i 'Vojnik u pet odora'. Predstavljanje će se održati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača 16. studenog od 19 sati.

U programu će osim autora sudjelovati Ivan Baković i Ivan Vrljić, a u glazbenom dijelu Mirko Golemac. Dijelove iz knjiga govorit će Karla Markotić.

Marijan Mandić (Mostar, 1964.) osnovu školu završio je u Prigrađanima i Potocima, Prometnu tehničku školu u Mostaru, a Filozofski fakultet, odsjek Povijest, u Sarajevu. Do Domovinskoga rata radio je kao srednjoškolski profesor u Elektrotehničkoj, Građevinskoj, Ekonomskoj i Prometnoj školi u Mostaru. 

Domovinski rat provodi na nizu dužnosti. Teško je ranjen u siječnju 1993., zbog čega nosi trajni invaliditet. Za zasluge odlikovan je odličjima Republike Hrvatske: Redom hrvatskoga trolista, Redom hrvatskoga križa, Spomenicom Domovinskoga rata; medaljama: Ljeto '95, Oluja '95.

Objavio je romane: 'Bljesak nade na mom otoku' (Split, 1994.), 'Krvava bjelopoljska poljana' (Mostar, 1996.), 'Ljetopis borbi i nada' (Mostar, 1997.), 'Plamen iznad bugojanskih šuma' (Mostar, 1998.), 'Lutalica' (Mostar, 2010.), 'Lipe mostarske' (Mostar, 2018.), 'Tranzicija' (Mostar, 2020.) i 'Vojnik u pet odora' (Mostar, 2021.).