Tajnik pri Državnom tajništvu Svete stolice u Sarajevu se sastao s vjerskim poglavarima

Paul Gallagher i vjerski poglavari Sarajevo
KTA

Tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher, u subotu 19. ožujka 2022. u prostorijama Apostolske nuncijature u Sarajevu susreo se s vjerskim poglavarima Crkava i drugih religija u BiH.

Osim nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tome Vukšića, na susretu su sudjelovali: mitropolit dabrobosanski Hrizostom, direktor Uprave za vanjske poslova Rijaseta Islamske zajednice u BiH Razim Čolić, predsjednik Hebrejske zajednice u BiH Jakob Finci te otpravnik poslova Apostolske nuncijature u BiH mons. Amaury Medina Blanco, mons. Janusz Stanisław Błachowiak i protojerej-stavrofor Vladislav Topalović.

Tijekom susreta bilo je riječi o ekumenizmu i međureligijskom dijalogu te o radu Međureligijskog vijeća BiH. Nadbiskup Vukšić je uveo u razgovor i predstavio poglavare i predstavnike vjerskih zajednica. Potom je svatko od njih ukratko progovorio o stanju u svojoj Crkvi odnosno vjerskoj zajednici kao i ekumenizmu i međureligijskom dijalogu.

"Posebno sam zahvalan na Vašoj prisutnosti i drago mi je što se povodom mog posjeta Bosni i Hercegovini, zemlji koja ima poseban značaj za Europu i za cijeli svijet, organizirao ovaj susret. Iskreno zahvaljujući Njegovoj Ekscelenciji nadbiskupu Tomi Vukšiću za srdačnu dobrodošlicu koju mi je pružio, čast mi je prenijeti Vam pozdrave Pape Franje koji je posjetio ovaj 'Europski Jeruzalem' 2015. godine", kazao je između ostaloga Gallagher.