SVIBANJ Mjesec u znaku Alekse Šantića

Šantićev festival djece pjesnika 2020
Hercegovina.info

SPKD 'Prosvjeta', Mostar u suradnji sa Muzejom Hercegovine organizira manifestaciju 'Maj u bašti Ćorovića kuće'. Sedam kulturnih događaja održat će se tijekom petog mjeseca uz poštovanje svih epidemioloških mjera.  

Program će početi 5.5. u 18:30 sati otvorenjem postavke 'Aleksa Šantić u zbirci Muzeja Hercegovine'. O zbirci će govoriti Ibrica Dizdar i Zlatko Zvonić, dok će za glazbeni dio biti odgovoran Dundo Selimotić.  

10.5. s početkom u 18:30 sati, održat će se glazbena večer: 'Šantić pjeva Šantićeve stihove', u kojem će poznati glazbenik Mustafa Šantić pjevati stihove velikog mostarskog pjesnika.  

U sklopu manifestacije, bit će održana i 'Predstava Mir' u izvođenju Mostarskog teatra mladih, u režiji Seada Đulića (14.5.) te promocija zbirke poezije Azemine Mehremić uz izložbu radova učenika centra 'Los Rosales' (17.5.).  

Ova manifestacija će se nastaviti izložbom akademske umjetnice Ane Vasić iz Banja Luke (22.5.) te pjesničkom večeri mladih mostarskih pjesnikinja - Ivane Kosorčić, Lubne Ćurčić i Hane Dizdarević (26.5.).  

Manifestacija će završiti 27.5., održavanjem Finalne večeri 8. Šantićevog festivala djece pjesnika s početkom u 18:30 sati. Ulaz na sve događaje je slobodan, uz pridržavanje epidemioloških mjera, priopćeno je iz SPKD 'Prosvjeta'.