SURADNJA DVIJE GLAZBENE ŠKOLE Najljepši zvuci violine začut će se i u Mostaru

Violina
Ilustracija

U organizaciji Glazbene škole Ivana Pl. Zajca Mostar i Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, u nedjelju, 26. svibnja, bit će organiziran koncert klasične glazbe učenika škole za glazbene talente Ćuprija iz Srbije, čime će službeno biti obilježen kraj njihove turneje u Bosni i Hercegovini, a najljepši zvuci violine začut će se i u Mostaru.

Kvartet "Lipa" vodi profesor Željko Ivović, a kvartet "Lepotice i zver" profesor Dragan Mirčić. Djela koja će se naći na repertoaru ovog koncerta su F. Schubert, W. A. Mozart, F. Mendelssohn, W. Gluck i mnogi drugi.

Koncert

„Ugostit ćemo Školu za glazbene talente Ćuprija, koja završava svoju BiH turneju, koncertom u Mostaru. Jedan od polaznika navedene škole i solista je bivši učenik naše škole“, rekla je Monija Jarak Mikulić, ravnateljica Glazbene škole Ivan Pl. Zajc Mostar.

Petar Bojović, koji nakon završene mostarske osnovne glazbene škole u klasi profesorice Renate Prizmić Linarić, upisuje Školu za glazbene talente Ćuprija u klasi profesora Božidara Radosavljevića.

"U istoj klasi je i drugi solist Arif Kobilić. Za glasovirsku pratnju je zadužena profesorica naše škole Marijana Pavlović. Mislim da nam je svima od velikog značaja veće promoviranje gudačkih instrumenata u javnosti“, zaključila je Jarak Mikulić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.