FOTO  RODITELJSKA PAŽNJA Premijerno odigrana predstava koja nije za mlađe od 16 godina

RODITELJSKA PAŽNJA Premijerno odigrana predstava koja nije za mlađe od 16 godina
Hercegovina.info

U petak navečer je na velikoj sceni Narodnog pozorišta (NP) u Mostaru premijerno odigrana predstava 'Novo normalno show' autora i režisera Ivana Leme, a po motivima djela Íñiga Ramíreza de Hara. U predstavi igraju: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac, te članice P.S. 'Mo-Stars': Džana Kalajdžić, Alda Tucaković, Sara Kulak i Naida Džiho. 

Dramaturgiju predstave potpisuje Emina Kovačević, scenografiju Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, glazbu Zvonimir Dusper, a koreografiju Nataša Jekić i Danijela Mekić. Sjajnu glumačku igru publika je nagradila dugotrajnim aplauzom.

"Prepoznatljiv rad Ivana Leme. Predstava je izvanredna. Aktualna je, govori o onome što proživljavamo u ovo vrijeme i ono naredno što ćemo još doživjeti nakon ovih svih događaja koji se spremaju sa cijepljenjem i onim što nam ono donosi. Svaka čast, sve čestitke Narodnom pozorištu što su i u ovakvim okolnostima napravili predstavu. Ja vjerujem da će se ona gledati, zaista je aktualna i govori o onome što proživljavamo i što ćemo doživjeti", istaknuo je nakon odigrane predstave mostarski odvjetnik i književnik Josip Muselimović.

"Mislim da je ovo predstava koja je trebala, konkretno, Narodnom pozorištu, njegovom repertoaru. Znam da ovo nije prva Lemina predstava koju je u NP režirao, ali je prva njegova autorska. Ovo je Lemo napravio u njegovom mahnitom spoju autora, dramaturga, u ovom slučaju i dramatizatora, i režisera. Mislim da je stvarno izvukao od nekih glumaca čudo, u pozitivnom smislu, na nivou nekih energija.

Nisam vidio neke kolege koji su inače malo u drugom planu u ansamblu NP kako ipak mogu ostvariti puno zapaženije, pa makar i epizodne, uloge, ali su i moćne. Drago mi je da se ovo, uglavnom, dogodilo ovdje, da je Lemo i kao autor i kao režiser napravio ovu predstavu. Mislim da će ostati dugo na repertoaru NP", kazao je dramaturg Dragan Komadina.

Predstava govori o novonastaloj situaciji sa kojom smo suočeni u vrijeme pandemije na vrlo zanimljiv, drugačiji, intrigantan i duhovit način. Propituje stanje ljudi koji su svakodnevno 'bombardirani' raznoraznim informacijama, te naglo prisiljeni prilagoditi se novom načinu života poštivajući mjere, naredbe i pravila vladajućih. Kroz predstavu upoznajemo i mladi bračni par čiji je odnos stavljen u iskušenje uzrokovan novonastalom situacijom i mogućnostima koje im se nude.

Druženje je nakon izvedbe nastavljeno uz koktel u foajeu Narodnog pozorišta Mostar.

Prva repriza predstave na rasporedu je već večeras sa početkom u 20 sati. Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog stožera FBiH koje su na snazi. Broj mjesta je ograničen! Predstava se ne preporučuje gledateljima mlađim od 16 godina. Ulaznice po cijeni od 10 KM u prodaji su na blagajni NP danas do 14:00 sati te od 18 do 20 sati.