Raspisan natječaj za stipendije Udruge fra Slavko Barbarić za akademsku 2009./2010. godinu

ukladno odluci Skupštine te Udruge, stipendije su namijenjene studentima koji su slabijeg imovnog stanja i postižu zapažen uspjeh u studiranju. Natječaj se jedino ne odnosi na studente prve godine studija i apsolvente.  

U natječaju stoji da će visina i broj stipendija ovisit o raspoloživim sredstvima Udruge kao i o broju prijavljenih kandidata. Iz Udruge poručuju da će se prilikom odabira stipendista voditi računa o ravnomjernoj zastupljenosti fakulteta.

Sukladno uvjetima natječaja, pravo natjecanja za dobivanje stipendije Udruge fra Slavka Barbarića imaju studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini godinama ostvarili prosjek ocjena 4,0 ili 8,4 i više, a imaju prebivalište u BiH. Pravo na stipendiju, međutim, ne mogu ostvariti studenti koji su korisnici neke druge stipendije.

Uz posebnu prijavu za natječaj, koja se dobije u prostorijama Udruge u Međugorju, zainteresirani kandidati za stipendije  moraju priložiti i slijedeću dokumentaciju: potvrdu o upisu na akademsku 2009./2010. godinu, potvrdu o uspjehu u prošloj  2008./09. akademskoj godini – ispis ocjena s fakulteta, preslik osobne iskaznice, osobnu izjavu da nije korisnik neke druge stipendije, jednu malu fotografiju, potvrdu ukoliko kandidat nema jednog ili oba roditelja te ako u obitelji ima više studenata treba priložiti njihove potvrde o upisu na  akademsku 2009./10. godinu. 

Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose na sljedeću adresu:

Udruga fra Slavka Barbarića Međugorje,
Skupštini Udruge, P.P. 29,
88266 Međugorje,

i to najkasnije do 15. studenog 2009. godine.

brotnjo info