PRVI MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČIJE GLAZBE Zbog "Kids star" festivala u Sarajevo dolaze najmlađi pjevači iz cijele regije

Prvi međunarodni festival dječije glazbe „Kids star“

Prvi međunarodni festival dječije glazbe „Kids star“ biće održan u subotu, 02. prosinca u 18 sati, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, točnije na sceni Doma mladih Skenderija, gdje će se predstaviti mališani iz cijele regije.

Na najvećoj glazbenoj zabavi na ovim prostorima – Festival „Kids star“ 2023. svi posjetitelji imat će priliku uživati u izvedbama mališana i 20 odabranih natjecateljskih pjesama, a svoj dolazak potvrdila su djeca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

„U takmičarskom dijelu nastupit će mališani u dvije kategorije: prva – Male zvijezde (5-9 godina) i druga – Mlade zvijezde (10-14 godina) kojima će biti dodijeljene po četiri nagrade, ukupno osam. Voditelj programa, karizmatični Kike, će nas sa svojom pomoćnicom Rejanom voditi kroz veče. U revijalnom dijelu programa nastupit će 'Frtutma KIDS bend', plesni studio 'Bolero', balerine 'Art Corner' i II 1 razred osnovne škole 'Silvije Strahimir Kranjčević' iz Sarajeva. Svi oni pokazat će svoj muzički talenat i zablistati na pozornici festivala kojeg organizuje Udruženje za očuvanje i razvoj umjetnosti 'Artista'“, rekla je Mirela Čengić, predsjednica skupštine udruženja "Artista".

Cilj festivala je zabava za mališane, a kako oni budu rasli – tako će rasti i festival pružajući najljepše uspomene za cijeli život.

„Festival, koji će otvoriti zamjenik gradonačelnice Grada Sarajeva Samir Avdić, podržali su najpoznatiji bh. ambasadori Edin i Amra Džeko, muzičari Hari Varešanović, Amel Ćurić, Al Dino, bh. glumac Enis Bešlagić i mnogi drugi“, objasnila je Čengić.

Međunarodni festival dječije muzike Sarajevo “Kids star” 2023 su podržali Ministarstvo kulture i sporta KS, Grad Sarajevo, Visit Sarajevo, Općina Centar, Općina Stari Grad, Općina Novo Sarajevo i Mikrokreditna fondacija Sunrise, a medijski pokrovitelji su N1, Europlakat, RSG, Antena i Radio MIX.