Preminulo poznato tv lice ex-Yu prostora - Boris Komnenić

Boris Komnenić

Glumac Boris Komnenić je preminuo je u 64. godini poslije teške bolesti. Bio je prvak drame u Narodnom pozorištu, u Beogradu, piše B92. "Ako smo pali bili smo skloni padu". Ovako počinje film 'Tajvanska kanasta' redatelja Gorana Markovića u kojem je Boris Komnenić ostvario jednu od najazapaženijih uloga u karijeri.

Ali ovog glumca, koji je preminuo u 64. godini u Beogradu, mnogi će prije svega pamtiti po ulozi u popularnoj TV seriji 'Bolji život' u kojoj je glumio najstarije dijete tipične jugoslovenske obitelji iz osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Scenarista serije Siniša Pavić otkrio je jednom prilikom da je uloga Saše Popadića u seriji 'Bolji život' prvobitno bila namijenjena Žarku Lauševiću, ali je on odbio jer je tada snimao film 'Oficir s ružom'.

"Boris Komnenić je izabran kao najbolje rješenje. Kasnije se ispostavilo da je baš ta uloga obilježila njegovu karijeru", zaključio je scenarista. Komnenić je rođen 1957. godine u Puli, ali se sa obitelji u ranoj mladosti preselio u Beograd. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti i 1984. godine postao je član Narodnog pozorišta, gdje je posljednjih godina bio prvak drame.

Pored kazališnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama. Simpatije najšire televizijske publike stekao je još krajem osamdesetih godina kao Aleksandar 'Guza' Popadić u seriji 'Bolji život'.

Dobitnik je više priznanja za rad, među kojima su Nagrada grada Beograda za kazališno stvaralaštvo 2009. godine, nagrada 'Raša Plaović', godišnje nagrade Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta i nagrada Filmskih susreta u Nišu.

Glumio je i u popularnim TV serijama 'Vratiće se rode', 'Žigosani u reketu', 'Sinđelići', filmovima 'Bal na vodi', 'Špadijer jedan život', 'Gore-dole', 'Montevideo, Bog te video'.