FOTO  Premijera predstave Macbeth na kojoj su radili mladi Mostara za vikend u dvorištu stare Sveučilišne knjižnice

Shakespeare,Mostar,macbeth

Na prostoru stare Sveučilišne knjižnice na šetalištu u Mostaru u petak i subotu, 11. i 12. kolovoza, upriličit će se premijera Shakespearove predstave 'Macbeth'', pod redateljskom palicom Ilije Pujića uz asistenciju profesora Andrew Garrod-a i James Rice-a.

“Nakon sedmogodišnje pauze, Youth Bridge Global (YBG) vraća se u Mostar za svoju osmu dvojezičnu Šekspirovsku produkciju – veliku tragediju ambicije, ubojstva i osvete – Macbeth. Ove godine smo ostvarili jedan od najambicioznijih ciljeva YBG-a - uspostavljanje visoko talentiranih lokalnih umjetnika, dvojica ostvarenih vodećih glumaca ranijih Šekspirovih drama YBG-a, da režiraju i produciraju predstavu Macbeth. Umjetnički direktor ove produkcije je Ilija Pujić, a producent Mustafa Stupac. Duboko smo im zahvalni na njihovoj stručnosti, posvećenosti projektu i posvećenosti životima mladih u Mostaru.” – izjavio je Andrew Garrod, suosnivač Youth Bridge Globala.

Oko 20 mladih ljudi je imalo priliku da se tijekom dva mjeseca, koliko je trajala priprema predstave, upozna, druži i nauči vještine koje će im ostati za čitav život. Glavni cilj ovog projekta je pružiti mladim Mostarcima priliku da zajedno provedu ljeto radeći na nečemu produktivnom, usput stvarajući sebi zdravo okruženje u gradu koji je već odavno opterećen politikom i predrasudama, poručuju iz organizacije.

Predstava će biti izvedena 85% posto na bosanskom/hrvatskom/srpskom, a preostalih 15 posto predstave će biti na Shakespeareovom engleskom što će publici pružiti istinski ugođaj Shakespearea usred Mostara. Početak je u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Nakon Mostara predstava će gostovati u ovim gradovima:

Planirane izvedbe :

- 14.08. - Stolac

- 16.08. - Trebinje, Plato ispred Kulturnog centra Trebinje

- 18.08. - Jajce, JU “Dom kulture Jajce”

- 19.08. - Sarajevo, Kamerni teatar 55

Ulaz na gostovanjima širom BiH je također besplatan.

Shakespeare,Mostar,macbeth