PREMIJERA Novi bosanskohercegovački film prikazan publici

Premijera Švedsko srce moje majke
Una film

Igrani film 'Švedsko srce moje majke' po scenariju nedavno preminulog pisca Zilhada Ključanina, a u režiji Adisa Bakrača, sinoć je premijerno prikazan u Cineplexx-u Sarajevo.

Osim protagonista i producentskog tima, premijeri su prisustvovale i brojne zvanice, među kojima i glumac Mirvad Kurić, redatelji Ahmed Imamović, Nenad Đurić, Srđan Šarenac, glumac Adnan Hasković, slikar Adin Hebib i mnogi drugi.

Nakon sarajevske premijere, bit će upriličene svečane projekcije u Zenici i Kiseljaku, a već od četvrtka, 3. veljače, publika će imati priliku da uživa u ovom filmskom ostvarenju u kinima širom Bosne i Hercegovine u distribuciji distributerske kuće UNA film.

Premijera Švedsko srce moje majke

'Švedsko srce moje majke' je film o majčinskoj ljubavi i prijateljstvu koje prevazilazi jezičke i kulturološke barijere, upoznavajući nas i sa najskrivenijim ljudskim osjećanjima koje, u ovom slučaju, neprekidno ispunjavaju samo ljubav i nada za boljim i ljepšim sutra.

Producent filma je HEFT produkcija na čelu sa producentom Almirom Šahinovićem, a glavne uloge ostvaruju Faketa Salihbegović-Avdagić, Nermin Omić, Irina Dobnik, Armin Omerović, Aida Bukva i drugi, navodi se u priopćenju Una filma.