FOTO  PRED MOSTARSKOM PUBLIKOM Ansambl 'Lado' predstavio sve što ima novoga

Nastup ansambl Lado pred Kosačom
Hercegovina.info

U okviru programa 'Sve je premostivo', ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača svoj nastup je imao ansambl 'Lado'. Koncert je popratio veliki broj zainteresiranih, koji su se na ovaj način upoznali s pjesmama iz različitih dijelova Hrvatske.

Na ovom nastupu, gosti iz Hrvatske predstavili su se orkestrom i solistima, a program je održan pod nazivom 'Sako leto ima nekaj novoga'.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske 'Lado' je nacionalni profesionalni folklorni ansambl osnovan 1949. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Skupina od 38 vrhunskih plesača, koji su istodobno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformira iz plesnoga ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 14 odličnih glazbenika svira osamdesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata.

Ansambl 'Lado' posjeduje jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote (više od 1200 kompleta) pa je svaki nastup Ansambla, uz pjesmu i ples, ujedno i svojevrsna revija izvornoga hrvatskog tradicijskog ruha.

Ono što slijedi u okviru programa 'Sve je premostivo' je nastup Mostar rock škole i to 16.7. od 21 sat (plato ispod Starog mosta), 17.7. od 21 sat (kod caffea 'Marshall'). U dvorištu Centra za kulturu održat će se rock koncert Mostar big benda i Smooth groovea. Koncert je zakazan za 23.7. od 21 sati.

U atriju Muzičkog centra 'Pavarotti' 30. srpnja od 21 sat održat će se koncert na kojem će nastupiti 'Helem nejse'. Dan poslije na platou ispred hamama u Starom gradu svoj nastup imat će KUD Blagaj od 21 sat. Posljednji program bit će 10. kolovoza u bašti Narodne biblioteke na Luci - večer hercegovačkih pjesnika. Program također počinje od 21 sat.