FOTO  Pogledajte fantastične najavne plakate za osmi Mostrip strip vikend

MOSTRIP 8

Udruga ljubitelja stripa iz Mostara, poznata kao MOSTRIP, priprema se za svoju osmu godišnju manifestaciju koja će zasigurno oduševiti sve ljubitelje devete umjetnosti. Mostarski strip vikend, koji se održava već osmi put, najavljuje se kao događaj bez premca, s rekordnim brojem gostiju iz različitih dijelova svijeta i obiljem atrakcija za posjetitelje svih dobnih skupina.

MOSTRIP 8

Ove godine, strip vikend će ugostiti čak 27 umjetnika iz svijeta stripa, među kojima su Milorad Vicanović Maza, Walter Venturi, Lana Šator, Stefano Bidetti, Kenan Halilović, Alessandro Piccinelli, Midhat Kapetanović, Lejla Mustafić, Zdravko Cvjetković, Sarah Burrini, Marko Dješka, Besir Maglić, Giorgio Pontrelli, Matija Pisačić, Eric Heuvel, Jovan Ukropina, Senad Mavrić, Mauro Laurenti, Tihomir Tikulin Tico, Filip Andronik, Tiziana Vacca, Milan Drča Munch, Aart Cornelissen, Stefano Andreucci, Yuri Landman, Štef Bartolić i Brian Aggeler. Ovi talentirani strip autori iz cijelog svijeta donijet će svoje jedinstvene vizije devete umjetnosti u Mostar.

MOSTRIP 8

Jedan od posebnih gostiju ovogodišnjeg festivala je ambasador Italije u Bosni i Hercegovini, Marco Di Ruzza, koji je već postao stalni prijatelj festivala. Osim njega, festival će ugostiti i Anne-Mariju van de Staaij, zamjenicu ambasadora Kraljevine Nizozemske, te šefa misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, Briana Agglera. Njihova prisutnost dodatno će obogatiti ovu međunarodnu manifestaciju.

Mostarski strip vikend će se održati u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru 30. rujna i 1. listopada 2023. godine. Svečano otvorenje je zakazano za 30. rujna u 12 sati, a ambasador Italije, Marco Di Ruzza, bit će taj koji će službeno otvoriti festival.

Klub Mostrip, koji je osnovan koncem 2015. godine, s velikim uspjehom nastavlja svoju misiju pomjeranja stripa s kulturne margine. Organizacija je postigla značajne rezultate u popularizaciji stripa među mladima putem različitih projekata, uključujući radionice i škole crtanja.

MOSTRIP 8

"Ovo je naš osmi put da okupimo najveće svjetske strip autore u Mostaru i da zajedno stvaramo nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje stripa. Osim toga, s ponosom ističemo da će naši specijalni gosti i ove godine stvarati plakate inspirirane Mostarom, što će dodatno istaknuti naš grad i Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj strip sceni", izjavili su iz kluba Mostrip.

Mostarski strip vikend obećava da će biti kulturni događaj koji će obogatiti Mostar i privući posjetitelje iz cijelog svijeta. Ne propustite priliku uživati u svijetu stripa i umjetnosti na ovoj nezaboravnoj manifestaciji.