Ovogodišnja manifestacija najposjećenija do sada

Nakon toga je na Broćanskom trgu upriličeno svečano otvaranje 54. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije.

Novi vinogradi

Načelnik općine Ivo Jerkić kazao je kako je ova manifestacija koja je stara već 54 godine simbol završetka radova u vinogradima i početka radova u vinskim podrumima.

''Sami spomen Brotnja mnoge asocira na poznata vina Žilavku i Blatinu, i to je ono po čemu je ovaj kraj najpoznatiji. Ono što nam je posebno drago činjenica je da se u posljednjih nekoliko godina zasadio značajan broj novih vinograda, a posebno raduje činjenica da su to većinom projekti mladih ljudi''.

Ocjenjujući cjelokupnu manifestaciju, načelnik Jerkić kazao je kako je ovogodišnja najposjećenija do sada. Isto tako u nedjelju večer mogli su se kušati, pored broćanskih vina, i specijaliteti hercegovačke gastronomije, među čime je i neizostavni pršut, sir i hercegovački uštipci.

Topla dobrodošlica

U zabavnom dijelu programa nastupili su Boris Ćiro Gašparac, humorista Denis Bašić te tamburaški sastav Slavonska idila. Kako je u izjavi za Dnevni list kazao Ćiro Gašparac, uvijek je lijepo vratiti se u Brotnjo i Hercegovinu, jer je ovo manifestacija koja ujedinjuje cijelu Hercegovinu i Hrvatsku.

''Ja sam 1997. bio u vinogradima ovoga kraja i snimio spot za jednu moju pjesmu. Nakon toliko godina bilo je lijepo ponovno osjetiti toplinu i dobrodošlicu ovih ljudi i ovoga kraja. Osobito mi je drago što sam vidio veliki broj djece u narodnoj nošnji, što je dokaz kako se ova manifestacija i običaji ovoga kraja neće tako lako baciti u zaborav'', kazao je Gašparac.

Kako nam je kazao Boro Šimović, organizator zabavnoga djela manifestacije nastupili su mnogi HKUD-ovi iz cijele Hercegovine i Hrvatske.

Atletski miting

U organizaciji AK ''Brotnjo'' u nedjelju je održan četvrti po redu atletski miting. Oko 300 mladih atletičarki i atletičara iz 19 klubova sudjelovalo je na ovome natjecanju, a posebnu pozornost privuklo je natjecanje predškolaraca. Titulu najuspješnijeg kluba odnijeli su atletičari AK Brotnjo, koji su osvojili 33 medalje, od čega su slavili u 13 kategorija.

Uz vrhunsku organizaciju, ljubitelji ''kraljice sportova'' na Barama su uživali u izvedbama mladih atletičara, piše današnji Dnevni list.