FOTO  Otvorena izložba 'geeka' blaženika koji je skupio sva euharistijska čuda svijeta na jedno mjesto

Izložba,franjevačka,carlo acutis

U organizaciji Župe svetih Petra i Pavla i Franjevačkog svjetovnog reda mjesno bratstvo Mostar u kripti Franjevačke crkve u Mostaru jučer je otvorena izložba „Euharistijska čuda diljem svijeta“. Autor izložbe je jedan od najmlađih blaženika Katoličke crkve Carlo Acutis koji je preminuo u 15. godini nakon bolesti leukemije.

On je na mrežnoj stranici koju je sam stvorio nekoliko mjeseci prije smrti prikupio podatke o svim euharistijskim čudima u svijetu, dokumente koji su dokaz da se radi o nadnaravnim događajima kao i slike te je sve klasificirao po lokalitetima. Napravio je tako pregled 136 priznatih euharistijskih čuda u svijetu koja su se dogodila tijekom različitih razdoblja u povijesti, radi se o pravom virtualnom muzeju koji je dostupan on line a sama izložba prošla je pet kontinenata, piše Radio Mir.

O njegovom životu objavljena je i knjiga pod nazivom „Euharistija moja autocesta za nebo“ koja je izišla iz tiska 2007. godina i prevedena je i na hrvatski jezik. Preminuo je 12. listopada 2006. te je pokopan u Asizu zbog njegove posebne privrženosti svetom Franji. Njegovo tijelo je izloženo u staklenom sarkofagu u crkvi u Asizu gdje već dolaze brojni štovatelji odati mu počast.

Izložba u Mostaru dio je programa pripreme za blagdan svetog Franje koji se obilježava 4. listopada te će se nastaviti u nedjelju pobožnošću devetnice.

Izložba je za sve posjetitelje otvorena od 17 do 19 sati danas (23. rujna) i sutra (24. rujna).