Nova nagrada za mostarskog glumca

Ali Kamer Aksoj predstava Zlatokosa
Pozorište lutaka Mostar

Predstava 'Caffe kraljevstvo' Kazališta lutaka Zadar osvojila je nagradu za najbolju predstavu u cjelini na 21. Međunarodnom festivalu kazališta za djecu u Banja Luci.

Žiri je u obrazloženju naveo da svi elementi ove predstave funkcioniraju besprjekorno, uz 'snažan glumački angažman, koji nalazi svoj glasan odjek u gledalištu i tako pokazuje kuda sve može ići suvremeni teatar za djecu'.

Specijalna nagrada za vrhunsku animaciju lutaka dodijeljena je ansamblu predstave 'Sunašce' Kuće letećih ručnih lutaka iz Luleburgaza iz Turske, dok je specijalna nagrada za cjelovitost glumačkog izraza dodijeljena ansamblu predstave 'Tihi dečak' Pozorišta za decu i mlade Kragujevac.

Nagradu za glazbu osvojio je Mitja Vrhovnik Smrekar u predstavi 'Tihi dečak', a nagrada za scenografiju i ukupno likovno rješenje dodjeljena je Andreji Peklar u predstavi 'Ferdo, veliki ptič' Lutkovnog gledališča Maribor, piše Srna.

Nagradu za režiju, žiri je dodijelio Vanji Jovanoviću za režiju predstave 'Caffe kraljevstvo' Kazališta lutaka Zadar.

Nagrade za glumačka ostvarenja dobili su Predrag Grujić za uloge u predstavi 'Bela griva' Pozorišta lutaka 'Pinokio' iz Beograda, Irena Bausović Tomljanović za uloge u predstavi 'Caffe kraljevstvo' Kazališta lutaka Zadar, Dominik Karakašić za uloge u predstavi 'Caffe kraljevstvo' Kazališta lutaka Zadar, te Vesna Vončina za uloge u predstavi 'Ferdo, veliki ptič' Lutkovnog gledališča Maribor i Ali Kamer Aksoj za uloge u predstavi 'Zlatokosa' Pozorišta lutaka u Mostaru.

Na Festivalu, koji je organiziralo Dječije pozorište Republike Srpske, natjecalo se 13 predstava iz devet zemalja, a žiri su činili Edi Majaron, redatelj iz Ljubljane, koji je i predsjednik, Milivoje Mlađenović dramaturg iz Sombora i Aleksandar Blanić, glumac iz Banja Luke.