NATJEČAJ Prilika za mlade pjesnike s područja Mostara

Natječaj Prosvjete
Ilustracija

Treću godinu zaredom, SPKD 'Prosvjeta', Mostar raspisuje književni natječaj za poetske radove učenika osnovnih škola grada Mostara na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki. Natječaj je otvoren do 15.10.2020. godine.

Stručni žiri će odabrati najbolje radove koji će biti nagrađeni, ali i napraviti širu selekciju radova mostarskih osnovaca koji će biti objavljeni u posebnom Zborniku radova učenika osnovnih škola Mostara na temu borbe protiv ovisnosti.  

Na književnom natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola na području grada Mostara. "Nadamo se da će uprave škola, a naročito nastavnici jezika i voditelji literarnih sekcija ohrabriti učenike na učešće u što većem broju. Najbolji radovi pristigli na natječaj bit će nagrađeni, a sudionici će imati priliku sudjelovati na festivalu 'Mladi pjesnici protiv ovisnosti'. Dodjela nagrada najboljima održat će se na finalnoj večeri festivala", navedeno je iz 'Prosvjete'.

Projekt 'Mladi pjesnici protiv ovisnosti' ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i educirati ih o toj društvenoj pošasti. Način prijave na natječaj: Svoje radove (najviše tri) dostaviti do 15.10.2019. godine na e-mail adresu: [email protected], navodi se u priopćenju iz tog društva.