Najava predstave 'Vanja i Sonja i Maša i još jedan'

Najava predstave 'Vanja i Sonja i Maša i još jedan'
Nakon uspješnog nastupa na Festivalu glumca u Vinkovcima, Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara nastupit će večeras na 35. Pozorišnim/Kazališnim igrama u Jajcu, najstarijoj teatarskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini. HNK Mostar će u Domu kulture Jajce u okviru festivalskog programa odigrati predstavu „Vanja i Sonja i Maša i još jedan" autora Christophera Duranga u režiji Nine Kleflin.

U konkurenciji za nastup na festivalu bilo je prijavljeno 14 predstava iz 12 kazališnih kuća iz Bosne i Hercegovine. Selektor Sulejman Bosto profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu za natjecateljski dio festivala odabrao je sedam predstava koje publika može pogledati od 28. svibnja do 5. lipnja.

U stručnom žiriju festivala su: Aleksandra Spasojević, Mario Drmać i Nedžad Fejzić, a u žiriju publike Suada Čiva, Josipa Kulenović, Admir Haseljić, Josipa Bogić i Amer Kulenović.

Nakon predstave „Vanja i Sonja i Maša i još jedan" koja će biti odigrana večeras, za sutra, utorak 31. svibanja u 12 sati u Domu kulture Jajce predviđen je okrugli stol za medije sa organizatorima festivala te upravom i glumcima Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara.
Organizator Festivala je Dom kulture Jajce, a generalni pokrovitelj Općina Jajce.

 


Služba marketinga
HNK Mostar