MUSTAFA NADAREVIĆ Otkrivene nove informacije o njegovom zdravstvenom stanju

MUSTAFA NADAREVIĆ Otkrivene nove informacije o njegovom zdravstvenom stanju
Facebook

Legendarni glumac Mustafa Nadarević trenutačno je u Sarajevu gdje snima promotivne spotove za seriju 'Lud, zbunjen, normalan'.

Regiju je nedavno potresla vijest da se glumac bori sa zloćudnom bolešću. Riječ je o raku pluća, a Nadarević se trenutačno osjeća dobro, kazao je izvor za Avaz.ba.

- Povuklo mu se to nakon zračenja i svega. Dobro se osjeća - tvrdi isti izvor.

Podsjetimo, Nadarević se već neko vrijeme bori s karcinomom pluća, a o svojoj bolesti sada je progovorio u sklopu kampanje ''Udahni za život'' kojoj su se priključile brojne poznate osobe.

– Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest – kazao je Nadarević za Media Servis. Dugogodišnjim pušačima uputio je i jedan savjet.

– Mogu im poručiti da ne budu primitivni kao ja, da se ne plaše doktora. Meni je doktor još kao malom djetetu bio ''jao'', od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivost vrlo blizu – dodao je glumac uoči početka provođenja Nacionalnog programa probira i ranog otkrivanja karcinoma pluća.

Riječ je o prvom takvom programu u Europskoj uniji, a cilj mu je godišnje spasiti 500-tinjak života jer je rano otkriveni karcinom moguće izliječiti u 80 posto slučajeva.