VIDEO  MOŽDANI UDAR Preminula poznata 48-godišnja bh. glumica

MOŽDANI UDAR Preminula poznata 48-godišnja bh. glumica
Klix

Bosanskohercegovačka glumica Sanja Burić preminula je od posljedica moždanog udara sinoć u Sarajevu u 48. godini, potvrđeno je za Klix s Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo (ASU).

Burić je rođena 10. ožujka 1973. godine u Sarajevu. Studirala je u Međunarodnoj teatarskoj školi Jaques Lecoq u Parizu, Cours Florentu u Parizu i Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Osim što je bila redovna profesorica na ASU, Burić će ostati zapamćena i po ulogama koje je ostvarila u brojnim televizijskim i filmskim ostvarenjima: 'Crna hronika', 'Grbavica', 'Dobro uštimani mrtvaci', 'Viza za budućnost', 'Kod amidže Idriza', 'Na putu', 'Teško je biti fin', 'Ljeto u zlatnoj dolini', 'Pun mjesec'...

Sadržaj se učitava...

Ostvarila je značajne uloge i na teatarskim daskama, a djelovala je u Narodnom pozorištu Sarajevo, Kamernom teatru 55, na Otvorenoj sceni Obala (ASU), u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Pozorištu mladih Sarajevo...

Teatarski, filmski i televizijski radnici, kao i osoblje i studenti Akademije scenskih umjetnosti (ASU) danas se posebnim prisjećanjima i emotivnim porukama opraštaju od sjajne glumice i profesorice koja je sinoć preminula od posljedica moždanog udara.